'Aparate od 10 milijuna kuna se koristi za 2 pacijenta dnevno' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 73

'Aparate od 10 milijuna kuna se koristi za 2 pacijenta dnevno'

'Aparate od 10 milijuna kuna se koristi za 2 pacijenta dnevno'
1

Ostojić je naglasio kako je u zadnje dvije godine kupljeno 6 linearnih akceleratora sa šest CT stimulatora, a ti stimulatori su se koristili samo za planiranje zračenja

VIDEO

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je rekao kako postoje podaci koji pokazuju da neki od liječnika u županijskim bolnicama rade mnogo više od liječnika u kliničkim bolničkim centrima, ali i obrnuto. Istaknuo je za Jutarnji list kako svaki od liječnika ima šifru te će ubrzo na kraju svakog mjeseca vidjeti koliko je tko radio.

- Od Hrvatskog liječničkog sindikata i ostalih sindikata u zdravstvu očekujem da mi pomognu pronaći model kako bi se oni koji rade više i bolje adekvatno i nagradili - rekao je ministar. Dodao je i da se u nekim bolnicama ne obavlja dovoljan broj pretraga s obzirom na prosjek u Hrvatskoj. 

Ostojić je naglasio kako je u posljednje dvije godine kupljeno šest linearnih akceleratora sa šest CT stimulatora, a tih šest CT stimulatora se koristilo samo za planiranje zračenja, ali ne i za dijagnostiku. Kaže kako je na njima dnevno obrađeno dvoje ili troje pacijenata, iako svaki od tih aparata košta gotovo 10 milijuna kuna. 

- To je zoran primjer lošeg upravljanja. Naravno da sam odmah zatražio da se ti aparati koriste za dijagnostiku, što se ogleda u manjim listama čekanja - kazao je Ostojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 73

VIDEO

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije, vraća se pomalo i u  gradovima BiH
IZ MINUTE U MINUTU

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije, vraća se pomalo i u gradovima BiH

Dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke i trafostanice Brinje.

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!
SMRTNO STRADAO DJEČAK

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!

U eksploziji su ozlijeđene i dvije žene. 49-godišnjakinji je teško ozlijeđeno oko, a dječakova 34- godišnja majka bila je životno ugrožena
Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom