To je to što me zanima!

Aplikacijom 'WhatsApp' širi se nova internetska prevara

Policija upozorava građane na širenje lažnih mrežnih stranica trgovačkih društava preko kojih počinitelji kradu osobne podatke.
Vidi originalni članak

Policija je poslala upozorenje građanima na takozvanu phishing kampanju koja je tijeku. Kampanja je usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika.

Prevaranti za komunikaciju najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice lažnih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Tako prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice, a kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

- Navedeni napadi su učestali te smo o njima više puta upozoravali građane putem medija. Ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke. Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta - piše Policijska uprava požeško-slavonska.

Pozvali su građane na dodatan oprez, a sve koji se smatraju oštećenima savjetuju da podnesu prijavu u lokalnu upravu. Građani se o internetskim prevarama mogu dodatno informirati na službenim stranicama policije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare