Obavijesti

News

Komentari 0

Aplikacijom 'WhatsApp' širi se nova internetska prevara

Aplikacijom  'WhatsApp' širi se nova internetska prevara

Policija upozorava građane na širenje lažnih mrežnih stranica trgovačkih društava preko kojih počinitelji kradu osobne podatke.

VIDEO

Policija je poslala upozorenje građanima na takozvanu phishing kampanju koja je tijeku. Kampanja je usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika.

Prevaranti za komunikaciju najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice lažnih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Tako prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice, a kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

- Navedeni napadi su učestali te smo o njima više puta upozoravali građane putem medija. Ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke. Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta - piše Policijska uprava požeško-slavonska.

Pozvali su građane na dodatan oprez, a sve koji se smatraju oštećenima savjetuju da podnesu prijavu u lokalnu upravu. Građani se o internetskim prevarama mogu dodatno informirati na službenim stranicama policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca