To je to što me zanima!

Apokaliptični prizor: Uragan Irma doslovno 'usisao' ocean

Prirodni fenomen usred kojeg se ocean povuče događa se usred vrlo snažnih oluja, objašnjavaju stručnjaci. Nevjerojatni prizori morskog dna obišli su svijet i fascinirali milijune.
Vidi originalni članak

Ako dosad niste bili svjesni koliko je zapravo snažan uragan Irma, ovi će vas prizori, sigurni smo, u to itekako uvjeriti. Naime, nekoliko je plaža na Bahamima doslovno ostalo bez - oceana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neobični prizori brzo su se proširili društvenim mrežama i dodatno preplašili sve one na područjima koje će Irma tek pogoditi. 

Angela Fritz, meteorologinja The Washington Posta, potvrdila je da se radi o stvarnom fenomenu koji se događa za vrijeme snažnih oluja. 

- Uragan Irma toliko je snažan, a njegov je tlak toliko nizak da doslovno 'usisava' vodu iz svog okružja u jezgru oluje, objasnila je Fritz, piše Huffington Post

- U jezgri oluje tlak je toliko nizak da vodu vuče prema gore i tako uragan mijenja oblik oceana, napisala je meteorologinja. 

Ono na što stanovnici obližnjih plaža svakako moraju pripaziti je povratak vode koji bi mogao biti popraćen visokim valovima i silom. 

Što se pak prizora na Bahamima tiče, oni su snimljeni u petak, a voda se vratila već dan kasnije, u subotu. 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Pepsi_3 11.09.2017.

    Imam jednog prijatelja koji je veliki emocionalac.Njemu jako tesko pada apokalipsa u americi.A ja sretan radi toga.Tko je sad u pravu?

  • OS_LEGA 11.09.2017.

    Prošećite Slavonijom i Baranjom pa ćete vidjeti apokaliptične prizore,napuštene kuće,prazne škole i vrtići. Koliko znam nije bilo uragana kod nas. Bolje o tome pišite nego o nesretluku u Americi.

  • Pepsi_3 11.09.2017.

    Apokaklipticni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare