To je to što me zanima!

Apple Ping bit će glazbena konkurencija Facebooku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na Pingu će korisnici moći stvarati mrežu prijatelja i glazbenika, glazbene liste na temelju onoga što slušaju prijatelji. Predviđaju veliku popularnost
Vidi originalni članak

Steve Jobs je u srijedu u Kongresnom centru Yerba Buena u San Franciscu predstavio glazbeni servis Ping koji bi trebao biti konkurencija Facebooku. Na Pingu će korisnici moći stvarati mrežu prijatelja i glazbenika, glazbene liste na temelju onoga što slušaju njihovi prijatelji. Jobs je rekao kako je to društvena mreža samo o glazbi. Misli da će biti popularna i to jako brzo, jer se na nju može odmah priključiti 160 milijuna ljudi, prenosi Mirror. Pingu se može pristupiti preko novog iTunesa 10 s kojeg je dosad skinuto 11,7 milijardi pjesama i 450 milijuna epizoda TV serija.
Najavili su i novi Apple TV, a Jobs kaže kako su, dosad slabo popularni, uređaj preuredili s mnogo ambicija. Filmovi i TV serije s brojnih servisa poput Netflixa na uređaju se u HD rezoluciji prikazuju izravno. Pomoću daljinskog upravljača s računala se pozivaju fotografije, video, a može se i naručivati TV program. Snizili su mu i cijenu. Najnoviji iPodi bili su u središtu glazbene prezentacije. Mali iPod Nano može se kontrolirati preko ekrana osjetljivog na dodir, a najmanji Shuffle još je manji i sav je ispod kotačića kojim se upravlja izbornicima. Veliki iPod Touch dobio je mogućnost za video razgovore kao na iPhoneu. Jobs kaže da je pokretna igraća konzola. Predstavio je i inovacije u operativnom sustavu iOS.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • CoRny_ 02.09.2010.

    nisam ni procital clanak.... naslov je vise nego dovoljan.... Apple, facebook = ignore.....

  • torcida_dinamo 02.09.2010.

    a muzicka?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare