To je to što me zanima!

Arbitražni sud će imenovati hrvatskog i slovenskog suca

Arbitražni sud u Den Haagu objavio je da će sam imenovati hrvatskog i slovenskog suca te će "proučiti učinke hrvatskog odustajanja od arbitražnog sporazuma"
Vidi originalni članak

Stalni arbitražni sud u Den Haagu objavio je da će sam imenovati hrvatskog i slovenskog suca. Objavili su i da će nakon što imenuju suce "proučiti učinke hrvatskog odustajanja od arbitražnog sporazuma". 

Podsjetimo, nakon izbijanja afere oko arbitraže Piranskog zaljeva slovenski je arbitar podnio ostavku. Podsjetimo, predstavnik Slovenije pri Arbitražnom sudu Jernej Sekolec odstupio je nakon što je otkriveno da je sa Simonom Drenik, predstavnicom ministarstva vanjskih poslova, telefonski dijelio povjerljive informacije o postupku arbitraže.  Sekoleca je zamijenio Ronny Abraham, ali je i on ubrzo dao ostavku. Hrvatska je odlučila da se povlači iz arbitražnog sporazuma pa  i hrvatski arbitar Budislav Vukas dao ostavku. 

Ministarstvo bez komentara

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova u srijedu nije htjelo komentirati odluku Arbitražnog suda da će on sam imenovati novog hrvatskog i slovenskog suca. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • patagonija1 27.08.2015.

    a to je onda po onoj: kadije te tuži, kadija ti sudi..

  • Pesmergas 20.08.2015.

    slovenija bi isto mogla izaci iz arbitraže i ici na pravne povjesne dokumente kojim je slovenija iz avstrougarske sobom donjela cjelo istru,losinj i cres..prije toga hrvatska nikad nije imala istre!!! a to ti dokumenti su i austrija temelji na tim dokumentima....ta komunistička lobiranja koja su hrvatski dala malo tu malo tamo nema nikakve osnove...pa samo vi hrvati prcajte...vama je samo da se bremza sloveniju sa izlazom na otvoreno more..no to nečete postiči a mi čemo zapamtiti tu vašu politku...vi se pravite da je sve ok ali ni...u sloveniji ce uskoro doči do promjene vlasti...a tada če iči i vaš sporazum u maloru!!

  • sansun 20.08.2015.

    dajte im tobsto hoce, pustite sanadera i idemo dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare