To je to što me zanima!

Argentina: Pokojni tužitelj htio je uhititi predsjednicu Kirchner

Alberto Nisman, argentinski državni odvjetnik sastavio je naloga za uhićenje predsjednice Christine Fernandez de Kirchner zbog kočenja istrage o napadu 1994.
Vidi originalni članak

Alberto Nisman, argentinski državni odvjetnik koji je pronađen mrtav pod sumnjivim okolnostima prošli mjesec, sastavio je naloga za uhićenje predsjednice Christine Fernandez de Kirchner zbog kočenja istrage o napadu 1994. na židovsku neprofitnu udrugu AMIA, u kojem je ubijeno 85 osoba.

U nacrtu naloga za uhićenje, koji je pronađen među ostalim papirima u smeću, Nisman je naveo kako je aktualna predsjednica štitila iranske dužnosnike od snošenja odgovornosti za bombardiranje u zamjenu za naftu.

Argentinski državni odvjetnik je pronađen mrtav u lokvi krvi s jednim metkom u glavi 18. siječnja u svojem stanu u Puerto Maderu, elegantnoj četvrti glavnoga grada Argentine. Pored tijela pronađeno je oružje kalibra 22. Još nije poznato je li počinio samoubojstvo ili ga je netko ubio.

Umro je dan prije no što se trebao pojaviti pred Kongresom zbog navoda da je Fernandez de Kirchner dio urote čiji je cilj bio poremetiti tijek njegove istrage, javlja Reuters.

REUTERS/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Eva Horvat 04.02.2015.

    Evo moje predsjednicee..<3 nakon Kolinde, naravno ;). Néstor Carlos Kirchner Ostoić i njegova zena i sadasnja predsjednica Cristina Fernández de Kirchner su jedini pravi argentinski politicari danas, znam to iz pouzdanih izvora. Zivjela Argentina!!

  • kosmopolit 04.02.2015.

    Da ova nije u kakvom rodu s Karamarkom? Nešto mi slične metode imaju.

  • Ja sam sam 04.02.2015.

    sad se barem zna zasto je `pokojni`

Komentiraj...
Vidi sve komentare