To je to što me zanima!

Argentinac Marcos Petrić u redovima mladeži HDZ-a

Patricio Marcos Petrić (25) u Hrvatsku se vratio sa 14 godina i ovdje naučio jezik. Ne žali što se vratio jer u Hrvatskoj vidi potencijale
Vidi originalni članak

Nikad nisam požalio što sam se iz Buenos Airesa vratio u Hrvatsku. Što duže živim ovdje, vidim da je zemlja koja ima rezultate i potencijale za razvitak i napreduje iz godine u godinu, započeo je priču Patricio Marcos Petrić (25), tajnik Nacionalnog odbora u mladeži HDZ-a.
Otac Domagoj, koji je u Buenos Airesu radio kao novinar, oduvijek se sa suprugom, Argentinkom Monikom, želio vratiti u Hrvatsku. Patricio je u rodnom gradu završio sedam godina osnovne škole i godinu srednje ekonomske. Otac mu je Hrvatsku posjećivao nekoliko puta, no 1995. je odlučio prodati stan u Buenos Airesu, s obitelji se doseliti u domovinu i skrasiti u Lučkom.
- Jednako sam Hrvat i Argentinac. U HDZ sam se uključio 2001., jer mi se nije sviđalo kako tadašnja Vlada vodi politiku. Da nisam prepoznao svoja politička stajališta u HDZ-ovu programu, nikad se ne bih uključio u stranku - rekao je Patricio. U Hrvatskoj je završio Opću gimnaziju, a hrvatski je naučio slušajući razgovore školskih prijatelja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • anita555 12.11.2007.

    evo, stigao nam je još jedan gologuzi iz dijaspore.. ni prvi ni zadnji...

  • mario1989 11.11.2007.

    Ma nije ni covjek blesav trebas biti lud da zivis u j. Americi

  • kenija 11.11.2007.

    baš je našao zemlju gdje če se vratit. svatko ko je imalo pametan i ima gdje otiči če odavde. od takvih iz dijaspore mi se diže kosa na glavi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare