To je to što me zanima!

'Arhitekt genocida': Oskvrnuli grob Karla Marxa u Londonu

Marxov grob postao je okupljalište mnogim mladima iz cijeloga svijeta posljednjih godina. Marx i njegova filozofija, polako ali sigurno se vraćaju od financijske krize 2008. godine
Vidi originalni članak

Grob Karla Marxa oskvrnavljen je drugi puta u mjesec dana, javili su mediji u subotu. Riječi 'doktrina mržnje' i 'arhitekt genocida' bile su među napisanim grafitima crvene boje na spomeniku njemačkom filozofu na sjeveru Londona, na groblju Highgate.

OŠTETILI MRAMORNU PLOČU Vandalizirali grob Karla Marxa: Izudarali ga tupim metalom

Grob je prije toga bio oštećen čekićem 4. veljače. Uprava groblja je na Twitteru opisala incident kao 'besmislen, glup, i neuk'.

- Što god da mislite o Marxovoj ostavštini, ovo nije način da izrazite nezadovoljstvo - dodali su.

Marxov grob postao je okupljalište mnogim mladima iz cijeloga svijeta posljednjih godina. Marx i njegova filozofija, polako ali sigurno se vraćaju od financijske krize 2008. godine.

Napad na Marxov grob upućuje da postoje i oni koji se ne slažu s njegovom filozofijom.

- Nije bilo uhićenja. Apeliramo na sve koji imaju bilo kakve informacije da nas kontaktiraju - poručio je glasnogovornik lokalne policije.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Blokirani Batina 18.02.2019.

    Cemu clanak uopce? Marxova filozofija je vec vise puta u praksi dokazana kao glupost i nema smisla vise ga uopce spominjati.

  • branimir220250 17.02.2019.

    Optužiti marxa zazlodjela koja su učinilinabrojani(mao,staljin,lenjin i drugi)mogu samo idioti, neznalice i ostale budaletine koje nikada nisu pročitale niti razumjele njegove doktrine❌

  • Kris The Warrior 17.02.2019.

    U ime Karla Maxa pobijeni su milijuni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare