To je to što me zanima!

Asfaltirali cestu oko traktora jer ga vlasnik nije htio maknuti

Vlasnik iz Pleternice ne želi maknuti traktor dok mu Grad ne plati za zemljište preko kojega grade novu prometnicu. Gradonačelnik tvrdi da su im nudili sve
Vidi originalni članak

Radnici tvrtke Jurčak iz Požege koji izvode radove na asfaltiranju ceste za pleterničku industrijsku zonu u Ulici Eugena Podubskog, u petak se nisu mogli dogovoriti s vlasnikom traktora da ga makne.

- Tko mi može odrediti gdje ću parkirati traktor u svom dvorištu. Još oko metar i pol iza njega prema sredini ceste je naša zemlja - rekao je sin vlasnika zemljišta preko kojeg je izgrađena cesta. Vlasnici traktora nisu htjeli maknuti traktor pa su radnici uredno asfaltirali cestu oko traktora.

- Nećemo ga maknuti sve dok Grad Pleternica ne ispoštuje dogovoreno. Ništa nismo potpisali, niti su platili za oduzetu zemlju. Ovo što oni zovu temeljima za ogradu koji su duboki četrdesetak centimetara i sa smiješnom željeznom armaturom, slobodno mogu iskopati i napraviti po pravilima struke. Dok to ne urade, traktor ostaje gdje je - rekli su vlasnici.

Gradonačelnik: Nismo mogli čekati

Gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić kaže da su ljudima ponudili sve, ali oni su uvijek, navodno, odustajali iznoseći nove zahtjeve.

- Nismo više mogli čekati i morali smo asfaltirati cestu, s tim da ćemo kad se problem riješi, asfaltirati i taj sporni dio - rekao je Damir Krejčir, nadzorni inženjer ŽUC-a.

Idi na 24sata

Komentari 231

  • vpuskaric 07.11.2012.

    Svaka čast majstore...žao mi je kaj se ja prije dva mjeseca toga nisam sjetio jer sam se našao u istom problemu. Na žalost sad me čeka samo sudski spor!!! Šta to nije jadno...država meni uzme bez pitanja, bez naknade, bez dogovora 100 m2 zemljišta i sad nam ostaje samo sud. A da sam ja ušao u državno zemljište samo 1 m, već bi bio u zatvoru ili ne bi mogao zbog tih metar ništa graditi. Sad mi pala idea, trebao si prikopčati i prikolicu na traktor!!

  • skadarka tanja 06.11.2012.

    tip je mozda cak i u pravu ali kakva je to zemlja gdje se tako nesto moze napraviti ,,, trebali su ga odgurati napraviti posao pa on onda neka trazi svoja prava na drugi nacin ,, ne znam zao mi je i njega ali takva anarhija nije ok,,,,

  • MartaBenčik 06.11.2012.

    ovo je luda vijest..............i žalosna za vlasnika traktora ili mu je možda zaista traktor riknuo a mediji su sve napuhali..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare