To je to što me zanima!

Assangeovi odvjetnici podnijeli tužbu protiv CIA-e zbog povrede prava na zaštitu razgovora

Assangeu prijeti izručenje iz Britanije u SAD, gdje je optužen da je 2010. objavio diplomatske dokumente o ratu o Afganistanu i Iraku
Vidi originalni članak

 Američki odvjetnici osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea objavili su u ponedjeljak da su podnijeli tužbu protiv CIA-e i njezina bivšeg direktora Mikea Pompea, optuživši ih da su snimali njihove razgovore i kopirali sadržaj s njihovih telefona i računala.

'NIJE ZAKONSKI UTEMELJENA' Britanski sud odbio Assangeovu žalbu vezanu za izručenje u SAD

Odvjetnici i dvoje novinara koji su se pridružili tužbi Amerikanci su, a tvrde da im je CIA povrijedila ustavno pravo na zaštitu privatnih razgovora, u ovom slučaju s Assangeom koji je Australac.

Tvrde da je CIA surađivala sa sigurnosnom tvrtkom Undercover Global, koju je angažiralo ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu gdje se Assange sklonio, kako bi ga špijunirala, kao i njegove odvjetnike, novinare i druge ljude s kojima se susretao.

Assangeu prijeti izručenje iz Britanije u SAD, gdje je optužen da je 2010. objavio diplomatske dokumente o ratu o Afganistanu i Iraku.

'POSLJEDNJI KORAK' Assange podnio žalbu na odluku o njegovu izručenju SAD-u

Po odvjetniku Richardu Rothu, koji zastupa tužitelje, to znači da je Assagneovo pravo na pravedno suđenje "povrijeđeno, ako ne i svedeno na ništa" jer "vlada zna sadržaj tih razgovora".

Assange se žalio na odluku britanskog suda da ga se izruči u SAD gdje mu prijeti do 175 godina zatvora.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • DinoAKA ljubiša 16.08.2022.

    Pokušaj komentiranja broj 14.... Zaboravljamo da je samo za Obaminih 8 god.(nobelovac za mir! xD) pobijeno 3 milijuna civila !!

  • 15.08.2022.

    Sad mu je vjerojatno žao, ali kasno je za žaljenje. Raskrinkavao je Amerikance za korist puno većeg zla, onog u Rusiji. Kakvi god svinjariju Ameri napravili, nije ni do koljena Putinovoj agresiji na Ukrajinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare