To je to što me zanima!

Zeleno svjetlo za AstraZenecu 30. siječnja, stiže tjedan kasnije

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatska je namjeravala kupiti tri milijuna i 600 tisuća doza, ali je preraspodjelom u EU dobila 2,705.000 doza AstraZeneca cjepiva
Vidi originalni članak

Cjepivo AstraZenece, po najnovijim informacijama, bit će odobreno za korištenje u EU 30. siječnja. Nakon što europska agencija za lijekove (EMA) da privremeno odobrenje, prve pošiljke stižu u države članice 7. veljače, doznaje Večernji list.

Cjepivo Oxford/AstraZenece je jeftinije i može se čuvati u hladnjaku, pa ga je lakše transportirati i koristiti. Hrvatska je naručila najviše komada upravo ovog oksfordskog cjepiva.

VIDEO: PROBLEMI U PROIZVODNJI Mi naručili 2,7 milijuna doza, a AstraZeneca sad kaže da će za čak 60 posto smanjiti isporuke

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatska je namjeravala kupiti tri milijuna i 600 tisuća doza, ali je preraspodjelom u EU dobila 2,705.000 doza AstraZeneca cjepiva. No kompanija je objavila kako će smanjiti isporuku za 60 posto, što je izazvalo negodovanje i pritisak Europske komisije te se razgovori nastavljaju upravo danas.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Vlad 25.01.2021.

    Što ne dadu vakcinoljupcima da sjede na bočicama da se cjepivo razmnožava.

  • xyzs95 25.01.2021.

    Pazi ovo: "privremeno odobrenje". Kako se to nesta kao cijepivo moze odobriti privremeno? Koja sprdnja....

  • jtnavrhu 25.01.2021.

    Ja ću se jednom cijepit dvaput i još kolektivno jednom čim dođe cjepivo do nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare