To je to što me zanima!

Australku uhitili zbog posjeta Siriji: 'Suprug joj je aktivni član islamističke militante skupine'

Australski sud danas je odobrio uvjetnu jamčevinu 31-godišnjoj Mariam Raad koja je bila optužena da je ušla i boravila u područjima Sirije pod kontrolom militantne skupine Islamske države, gdje se pridružila suprugu
Vidi originalni članak

Australski sud odobrio je danas uvjetnu jamčevinu ženi uhićenoj pod optužbom da je ušla i boravila u područjima Sirije pod kontrolom militantne skupine Islamske države.

Australska policija je u četvrtak uhitila 31-godišnju Mariam Raad, rekavši da je dobrovoljno otputovala u Siriju početkom 2014. kako bi se pridružila svom suprugu, potpuno svjesna da je aktivni član islamističke militantne skupine.

OSTALA DUŽNA Austrijanka ostala dužna zubaru 4800 eura. Pokušala je pobjeći avionom. Uhićena u Dubrovniku

- Vjeruje se da je njezin suprug poginuo u Siriji 2018. - dodali su.

Australski zakon smatra prijestupom ulazak ili boravak u područjima za koja je vlada proglasila da se 'teroristička organizacija s popisa bavi neprijateljskom aktivnošću', postavljajući kazne do deset godina zatvora.

- Uvjeti njene jamčevine uključivali su da preda putovnicu, javlja se policiji svakog ponedjeljka i ne komunicira sa suradnicima 'terorističkih organizacija' - rekao je sud.

VELIKA OPTUŽNICA U RUMUNJSKOJ Uhićen kontroverzni influencer Andrew Tate. Sumnjiče ga za trgovanje ljudima i silovanje

Raad se vratila u Australiju iz kampa Al Roj za raseljene osobe na sjeveroistoku Sirije u listopadu, kada je vlada kontroverzno vratila 17 žena i djece povezanih s mrtvim ili zatvorenim borcima Islamske države.

Sud je odredio razmatrati slučaj opet 15. ožujka ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare