To je to što me zanima!

Austrijska tvrtka Kotanyi seli u Srbiju zbog ruskog embarga

Za Srbiju ruski embargo ne vrijedi jer nije u EU i nema carine na izvoz u Rusiju. Austrijska tvrtka koja se bavi proizvodnjom začina tvrdi da oni neće biti jedini u Srbiji
Vidi originalni članak

Zbog ruskog embarga austrijska tvornica začina Kotanyi premjestit će dio proizvodnje i pakiranja u Srbiju. Naime, osim što se na Srbiju ne odnosi ruski embargo, ona na izvoz robe u Rusiju ne plaća niti carinu. 

Direktor tvrtke, Erwin Kotanyi rekao je da će za 6 do 8 tjedana skladišta austrijskih začina u Rusiji biti prazna i da se mora brzo reagirati, prenosi Blic.rs. Kotanyi je prošle godine ostvario 138 miljuna eura dobiti u izvozu za Rusiju.

Kotanyi tvrdi da će i druge tvrtke iz EU možda prebaciti pogone u Srbiju zbog embarga.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 01.09.2014.

    Lijepo je ovo znati, pa ima i drugih začina. Eto kao što se Nuttela za naše tržište proizvodi u Mađarskoj ili Poljskoj pa po original moram u Muller tako ću i za začine gledati gdje su proizvedeni. Hvala bogu pa izbora imamo. Imamo i našeg proizvođača začina kojeg neću reklamirati, mogu i njega kupovati. Žalosno je jedino to da nismo u stanju privući niti jednu investiciju. To samo govori o našim političarima i njihovoj nesposobnosti da naprave regulativu koja će biti zanimljiva potencijalnim ulagačima. Pa daj više počnite raditi a ne ljenčariti.

  • ĐorđePatković 30.08.2014.

    mislio sam da je mađarska firma . odsad više ne kupujem

  • silo 30.08.2014.

    I ostanite tamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare