To je to što me zanima!

VIDEO Dankinja se onesvijestila dok je pričala o cjepivu, a drugi dali otkaze jer su kolabirali

Ne želim se totalno uništiti, rekao je austrijski ministar koji je dao ostavku, a tijekom konferencije danska dužnosnica Agencije za lijekove izgubila je svijest
Vidi originalni članak

Nakon 15 mjeseci rada, austrijski ministar zdravstva Rudolf Anschober u utorak je dao ostavku jer je već dva puta kolabirao.

-  Ne želim se totalno uništiti  - riječi su kojima je Anschober obrazložio ostavku.

U srijedu je pak na konferenciji za novinare tijekom prijenosa uživo kolabirala Tanja Erichsen iz Danske agencije za lijekove.  

Uz nju je bio i kolega, direktor Nacionalnog odbora za zdravstvo Søren Brostrøm s ciljem da predstave plan cijepljenja, ali i obrazlože odluku zašto Danska trajno obustavlja cijepljenje Astra Zenecom.

-  Danska je prva zemlja EU koja je trajno prekinula cijepljenje AstraZenecom. Rizik od poremećaja zgrušavanja je nizak, ali i dalje previsok da bi se nastavilo s cijepljenjem kako je planirano - objasnila je Tanja Erichsen iz Danske agencije za lijekove i nakon toga se onesvijestila.

Direktor danske zdravstvene uprave Søren Brostrøm najbrže je reagirao i Erichsen postavio u stabilan bočni položaj. Konferencija za novinare odmah je prekinuta , a novinari su se bacili na drugi posao: pomogli su iznijeti onesviještenu političarku iz sobe. Pozvana je hitna pomoć, a Erichsen su prevezli u bolnicu.

Danska zdravstvena uprava je napisala na svom Twitteru kako je Tanja ponovno pri svijesti i bit će zadržana u bolnici kako bi se provjerilo njezino stanje. Direktor danske zdravstvene uprave Søren Brostrømkonferenciju je na kraju vodio sam.

-  U Češkoj je četvrti ministar zdravlja preuzeo svoju funkciju – rekao je tijekom svoje ostavke austrijski ministar Anschober ističući da se nitko ne smije sramiti svojih bolesti. Dodao je da Austrija u ovim kritičnim trenucima treba ministra koji je potpuno zdrav i fit, a to nije on.

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 16.04.2021.

    Niste bitno rekli, je li se cijepila skoro ?

  • tejmatebra 16.04.2021.

    to nije "dankinja" to je predsjenica njhove liječničke agencije. velika riba. i nije se zasigurno cjepila, no no no

  • reverse 16.04.2021.

    ajmo padaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare