To je to što me zanima!

Austrijski političar voli Cecu i divi se Dodiku, a mrzi Židove

Strache je ekstremni desničar poznat po izjavama protiv muslimana i Židova. Muslimanke naziva "nindžama", a mediji tvrde da je polazio neonacistički kamp
Vidi originalni članak

Vođa austrijske Slobodarske stranke (FPö), koju je nekad vodio Jörg Haider, posjeduje kolekciju krunica iz Srbije, sluša Cecu Ražnatović i divi se Miloradu Dodiku

Heinz-Christian Strache jedan je od najmoćnijih političara u Austriji, a njegova je stranka nakon trijumfa na pokrajinskim izborima u Štajerskoj i u Burgenlandu postala pojedinačno najjača.

Kako piše Blic, Strache je ekstremni desničar poznat po skandaloznim izjavama protiv muslimana i Židova. Muslimanke naziva "ženskim nindžama", a mediji tvrde da je u mladosti polazio neonacistički kamp. To navodno dokazuju njegove fotografije s pištoljem u ruci, iako Strache tvrdi da su snimljene na paintballu.

Kampanje koje vodi obiluju ksenofobičnim izjavama usmjerenim protiv useljenika, ali sav njegov ekstremizam ne odnosi se na Srbe koje iznimno cijeni.

- Strache se izjašnjava protiv EU i islamskog fundamentalizma, a uz to zastupa teritorijalnu cjelovitost Srbije i samostalnost Republike Srpske. Međutim, on to čini samo u svojim izjavama, ali ne i kroz parlamentarne mehanizme - kaže Zoran Aleksić, predsjednik Saveza Srba u Austriji.

HC Strache, kako ga zovu, ističe da su Srbi "njegovi prijatelji", a na predizbornom plakatu pozirao je s krunicom iz Srbije.

- Duboko poštujem Srpsku pravoslavnu crkvu. Sramota je ono što se dogodilo na Kosovu gdje je razoreno više od 150 manastira. Srpskoj manjini treba odobriti statusnu autonomiju - rekao je Strache koji je također izjavio da se divi Miloradu Dodiku.

Neki Srbi u Austriji pak ne padaju na njegove izjave jer su uvjereni kako Strache želi samo njihove glasove. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Vulin 24.06.2015.

    Ima moj glas.

  • varešak 24.06.2015.

    Jadan je on ako mu je Duduk uzor.

  • user_130878 24.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare