To je to što me zanima!

Auto podletio pod autobus kod Primoštena, vozačica zaspala?

Šparadići: Vozačica se u Citroenu Berlingo u mjestu Šparadići zabila u autobus. Iz auta su ju morali vaditi vatrogasci. Prevezli su je u besvjesnom stanju u bolnicu
Vidi originalni članak

Jadranska magistrala između Šibenika i Primoštena je u nedjelju ujutro bila zatvorena zbog očevida prometne nesreće u kojoj je teške ozljede zadobila vozačica (53) Citroena Berlinga iz Šibenika. 

Berlingo je vozio u smjeru Primoštena i sudario se s autobusom tvrtke Brioni Pula,oko šest sati u Šparadićima. Bus je vozio na relaciji od Splita prema Puli. 

Uz policiju i Hitnu pomoć na intervenciju su izašli i vatrogasci. Ženu su iz vozila izvukli u besvjesnom stanju i prevezli je u Opću bolnicu Šibenik. Ima ozljede opasne po život. Policija sumnja da je žena zaspala za volanom.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • rescueST 19.02.2012.

    Kao prvo, unesrećenoj što brži oporavak uz što manje poslijedica. Izgled auta nije relavantan, automobil djelomićno izgleda onako i zbog vatrogasne intervencije radi spašavanja unesrećene osobe, u ovom slućaju je se radilo o uklanjanju bočnih vrata i "B" stupa...postoji više taktičkih pristupa za pristup unesrećenim, od otvaranja vrata hidrauličkim alatom, uklanjanja vrata, preklapanja i skidanja krova, a to često zna dati još strašniju sliku vozila nakon sudara. Sam pristup ovisi o tipu sudara (frontalni, bočni, izlijetanje...) i broju i rasporedu osoba koje triba izvlaćit. Također često se istim alatom pomiće i stup volana da bi se osobu moglo izvaditi iz vozila uz što manje pomicanja, jer se u svakom nastupu kad osoba nije pri svjesti kreće s pretpostavkom o povredi kralježnice, a osnove spašavanja u vatrogastvu nalažu da se unesrećenu osobu mora predati ekipi HMP-a u istom ili boljem stanju već je zatećena, i tome se teži.

  • maya0304 19.02.2012.

    kud žuri!!! da svi voze kako treba nebi se desavalo ovo..DANAS je teško biti vozač nisi ni kriv pa nastradaš..da je vozila kako treba i pazila mozda nebi ovako prosla.ali zao mi je u svakom slučaju...

  • troyan 19.02.2012.

    Zanimljiv paradoks u HR zakonu: Kaznjivo je voziti umoran, ako te policajac zaustavi i procijeni da si preumoran da nastavis voznju (?!), ima te pravo kazniti i iskljuciti iz prometa takvog. A s druge strane, ako stanes na parking i ides spavati pola sata da se odmoris, komunalni redar te prijavi i opet popusis kaznu jer spavas u autu na parkingu (?!). I ko je tu sad lud?

Komentiraj...
Vidi sve komentare