To je to što me zanima!

Automobil zaglavio u snijegu, krenuo je pješice i smrznuo se

Gospićki GSS-ovci primili su prošli tjedan poziv za pomoć sa područja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Vozaču se auto zaglavio u snijegu i krenuo je pješice prema planinarskom domu Zavižan
Vidi originalni članak

U prvim danima nove godine pašavatelji HGSS-a dobili su poziv za pomoć i to sa područja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Spašavali su čovjeka koji je napustio automobil koji je zaglavio u snijegu na putu prema Zavižanu te krenuo pješice prema planinarskom domu Zavižan. Nakon nekoliko sati kako se čovjek nije pojavio u planinarskom domu niti se vratio do auta suputnici iz vozila su pozvali pomoć. Odmah po dojavi 13 spašavatelja s tri vozila krenuli su u akciju spašavanja. U 20 sati prvi tim spašavatelja je našao čovjeka, ali nažalost mrtvog. 

- Vremenski uvjeti bilu su ekstremni, snijeg, magla, niska temperatura i jak vjetar, ali to nije ništa neobično za siječanj na Velebitu. Ono jedino što nama ljudima preostaje je prilagoditi se uvjetima na terenu i zakonima prirode, poštivati ih te biti svjestan svojih mogućnosti - objavio je GSS.


- Mi kao spašavatelji često puta apeliramo na sve koji borave u prirodi da se prethodno informiraju o svim bitnim činjenicama i pomno isplaniraju svoj boravak, uzimajući u obzir vremenske prilike, opremljenost, poznavanje terena i fizičku spremnost, kako bi smanjili rizik od neželjenih događaja. U suprotnom vjerojatnost od sretnog ishoda je znatno manja od onog drugog. Zapamtimo i ovo: "Priroda nas nikada ne vara, mi smo ti koji sebe zavaravamo". Jean-Jacques Rousseau - apelira GSS. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • ZvonkoPavleković 15.01.2018.

    Kaj ,taj je išao tražiti pomoć na Zavižan o čemu je on u tom trenutku razmišljao

  • BobPell 15.01.2018.

    gledao je puno hollywood filmova da budala odlucio da krene pjeske,

  • 15.01.2018.

    svi imaju mobitele u ruci non stop, ali kad se dogodi nekakva nesreca kao ovo pa gdje su onda mobiteli? Da nije mogao nikoga kontaktirati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare