To je to što me zanima!

Avion iz Praga hitno prizemljili u Splitu zbog dojave o bombi. Policija: 'Dojava nije potvrđena'

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe potvrdili su da je avion prizemljen u Split uz obavijest pilota o stanju nužde. Iz MUP-a su poručili da traje provjera dojave o ugrozi te da je avion izdvojen i da su putnici zbrinuti
Vidi originalni članak

Putnički avion koji je letio iz Praga u Split prizemljen je zbog dojave o bombi, neslužbeno doznaje N1.

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe su nam otkrili da je avion sletio na zahtjev pilota.

- Postupili smo po zahtjevu češkog pilota iz češke kompanije. Zatražio je slijetanje i zrakoplov je krenuo prema Splitu. Tamo su mu naši kontrolori leta dali uslugu da može sletjeti. Trenutno ne možemo reći koji je razlog iza pilotovog zahtjeva za slijetanjem. Za ostale upite nadležan je MUP - rekli su iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe za 24sata.

- Možemo potvrditi da je avion na relaciji Prag-Split sletio u Zračnu luku Split te da se sukladno standardnim operativnim postupcima provjerava dojava o ugrozi koju smo zaprimili. Zrakoplov je izdvojen, svi putnici su zbrinuti, sve službe su na terenu. Zračna luka nije zatvorena za promet - napisali su iz MUP-a.

 

Policija pregledala sve putnike i članove posade 

Dojava o ugrozi do ovog trenutka nije potvrđena, priopćio je MUP nakon što je policija pregledala sve putnike i članove posade u petak u splitskoj zračnoj luci prizemljenog putničkog zrakoplova koji je prometovao na liniji Prag - Split.

Svi pregledani putnici i članovi posade prizemljenog putničkog zrakoplova nalaze se u prostorijama Zračne luke Split, dodao je MUP.

Policija je nadodala da se rad nadležnih službi na terenu nastavlja. 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • POMOCNI RADNIK 25.06.2021.

    dragi boze s cime se vise necete baviti da budete u javnosti...tko da postavi bombu u avionu sa 7 putnika...skup eksploziv...da nije onaj doktor iz dubrave vec poceo prekidati sezonu...

  • najiram 10 25.06.2021.

    da nisu  bjelorusi  opet  u  akcije  hvatanja  disedenata...odma  sankcije  hrvatskoj  zbog  prisilnog  spuštanja  zrakoplova...oćekujem  žestoku  reakciju  evrope  na  prisilno  spuštanje  zrakoplova  u  zračnu  luku  odrednicu  leta...oćekujem  blokadu  svim  poslovnim  subjektima  iz  hrvatske  račune...prekid  svih  poslovnih  paketa  tako  i  letove  aviona  u zračne  luke  hrvatske...

  • ivan lantran 25.06.2021.

    Tko tu koga zaje....Majku mu milo relacija Prag-Split......Logicno da je sletio na odrediste...novinar nek malo misli sta pise.

Komentiraj...
Vidi sve komentare