To je to što me zanima!

Avioprijevoznik Lufthansa planira kupiti 17 Boeing aviona

Grupa će kupiti sedam širokotrupnih putničkih zrakoplova 787-9 i deset teretnih aviona iz 'obitelji' 777. Prema Boeingovoj internetskoj stranici, putnički zrakoplovi stajat će Lufthansu oko 2,05 milijardi dolara
Vidi originalni članak

Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da planira kupiti 17 Boeingovih putničkih i teretnih zrakoplova za gotovo šest milijardi dolara, po kataloškim cijenama, kako bi modernizirao flotu i podmirio snažnu potražnju za prijevozom tereta.

Grupa će kupiti sedam širokotrupnih putničkih zrakoplova 787-9 i deset teretnih aviona iz 'obitelji' 777, stoji u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Informacija o cijeni nije objavljena.

Prema Boeingovoj internetskoj stranici, putnički zrakoplovi stajat će Lufthansu oko 2,05 milijardi dolara, a teretni oko 3,9 milijardi dolara.

Lufthansa istodobno planira produljiti ugovore o najmu dva teretna zrakoplova Boeing 777F do 2024. godine, priopćila je tvrtka.

- Nastavljamo ulagati u zrakoplove koji troše manje goriva, tiši su i ekonomičniji i emitiraju znatno manje ugljičnog dioksida - rekao je izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr.

Kompanija u ovoj godini očekuje neto ulaganja od oko 2,5 milijardi eura, napominje agencija dpa.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare