To je to što me zanima!

Babić: Ako ne bude dogovora, krećemo s otkazima liječnika!

Ipak, predsjednik HLS-a uvjeren je kako će danas usuglasiti tekst novog kolektivnog ugovora i pripremiti ga za parafiranje. U roku 48 sati odlučit će hoće li završiti štrajk
Vidi originalni članak

Ako se ni danas, 54. dan štrajka, ne postigne dogovor sindikata i Vladina pregovaračkog tima o potpisivanju novog kolektivnog ugovora za zdravstvo, kreće prikupljanje kuvertiranih otkaza liječnika, najavio je Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata.

Dodao je kako odvjetnici prikupljaju materijal za povlačenje suglasnosti za rad bolničkih liječnika preko 48 sati tjedno te kako njegov sindikat neće odustati od zahtjeva.

Ipak, uvjeren je kako će na današnjim pregovorima u Ministarstvu zdravstva usuglasiti tekst novog kolektivnog ugovora i pripremiti ga za parafiranje. 

U roku 48 sati sazvat će Izvanrednu skupštinu HLS-a na kojoj će odlučiti hoće li i kada štrajk biti gotov

Idi na 24sata

Komentari 113

  • nofatchicks 18.11.2013.

    Vol se drza za rogove,a covjek za rijec. Babicu,cekamo otkaz...

  • 17.11.2013.

    gospodine babicu -izgleda da si isao u rusku ljenjinovu skolu samo pazi da ti na jelacicevu trgu ne padne jelaciceva sablja na glavu-daj boze cuda

  • Caffe-bar Gemini 12.11.2013.

    Država bi to trebala preduhitriti i početi sama dijeliti otkaze. Ujedno treba ukinuti sve kolektivne ugovore i uvesti neposredno ugovaranje sa zaposlenicima. Posao bi trebao biti koncesijsko-partnerskog tipa na 4 god. Svi koji žele suradnju sa državom u koncesijsko partnerstvo trebaju ulaziti sa svojom privatnom tvrtkom. Oni ne bi bili zaposlenici već partneri države u koncesijskom razdoblju, a taj dio poslova bi bio u cilju realizacije javnog interesa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare