To je to što me zanima!

Babić: Nastavljamo štrajk iako formalno nikada nije prekinut

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
O tome u kojem obliku, u kojem opsegu, kojem intenzitetu, odlučit ćemo u trenutku kada to bude potrebno, rekao je Ivica Babić i dodao kako je zadovoljan odlukom
Vidi originalni članak

Zadovoljni smo odlukom Ustavnog suda! Očekujemo da odluka bude objavljena u Narodnim novinama i da mi dobijemo pisani otpravak jer smo podnositelji zahtjeva za ocjenu zakonitosti i ustavnosti, rekao je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić nakon što je Ustavni sud ukinuo radnu obvezu liječnicima koju je uvela Vlada nakon 58 dana štrajka.

Najavio je kako se štrajk nastavlja. 

- Mi formalno pravno štrajk nikada nismo prekinuli. O tome u kojem obliku, u kojem opsegu, kojem intenzitetu, odlučit ćemo u trenutku kada to bude potrebno - rekao je i objasnio kako je cilj štrajka postići rješenje. 

- Nije štrajk sam za sebe cilj - dodao je. Ostaje da se kroz socijalni dijalog između Vlade i resornog ministra s jedne strane i liječničkog sindikata s druge strane, riješi spor. Drugog rješenja nema. 

- Ja pozivam i gospodina ministra i Vladu da ponovno sjednemo za stol i na jedan kompromisan način riješimo spor u interesu građana i pacijenata jer mi kao prvo, pružamo usluge kao javni sektor, drugo, vlada je naš poslodavac, a treće mi štitimo svoja prava - rekao je Babić.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • vujec 21.12.2013.

    Treba ga poslati u mirovinu sa 2000kn mirovine pa neka vidi kako se živi u hrvatskoj poslije kradezea.

  • vujec 21.12.2013.

    Ovomu Babiću treba uvesti plave koverte na koje je navikao jer ima malu plaču a jadan stalno dežura doma ili u birtiji,nezna kuda će sa prekovremenima.

  • licki vuk 21.12.2013.

    nemaju se sta doktori buniti, pretplaceni su za posao koji rade, iz osobnog poznanstva poznato mi je sve tako da me nitko ne moze razuvjeriti,dok netko radi za sitnu lovu i jedva gura, spaja kraj sa krajem. doktori i ostala ekipa primaju finu lovicu a vise od polovice njih se ne pretrgne od posla

Komentiraj...
Vidi sve komentare