To je to što me zanima!

Bačić: Vladajuća većina se nije raspala, imali smo kvorum

Ustvrdio je da nisu Hasanbegović i Zekanović ništa spasili, jer da na ekranu nije bilo 76 glasova, predsjednik Sabora pričekao bi par sekundi dok se Kosor i Dodig ne uključe u glasovanje
Vidi originalni članak

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je odbacio tumačenja da se na glasanju o izmjenama Zakona o privatizaciji INA-e raspala parlamentarna većina.

"Vladajuća većina nije se raspala, imali smo kvorum. To je lako provjeriti na snimkama i fotografijama. Riječ je o tome da je prilikom glasovanja o izmjenama Zakona o privatizaciji INA-e oporba odlučila napustiti sjednicu i u tom je trenutku vladajuća većina imala u dvorani 76 zastupnika, ali u toj se strci dvoje njih nije uključilo u glasovanje. Predsjednik Sabora je zaključio glasovanje kad se na ekranu pojavilo da je glasovalo 76 zastupnika. Zbog malog kašnjenja Darinka Kosora i Gorana Dodiga njihovi glasovi nisu bili evidentirani na ekranu“, pojasnio je Bačić.

ZAKON O INA-I Zekanović: Pogriješio što sam sačuvao kvorum vladajućima

Ustvrdio je da nisu Hasanbegović i Zekanović ništa spasili, jer da na ekranu nije bilo 76 glasova, predsjednik Sabora pričekao bi par sekundi dok se Kosor i Dodig ne uključe u glasovanje.

"Njih su dvojica pritisnuli dugme, ali prekasno, kad je predsjednik Sabora već zaključio glasovanje. Zato bih malo dedramatizirao jučerašnje glasovanje. Nikakvih problema nije bilo“, rekao je.

Dodao je da su dva zastupnika vladajuće većine najavila da neće biti na glasovanju, Milorad Pupovac koji je na službenom putu, i Darinko Dumbović koji je bio na sastanku.

"Mario Habek je također bio u dvorani i kasnije mi je došao reći da je zakasnio s glasovanjem. Puno puta se zna dogoditi da neki zastupnik prekasno glasuje. Ne bismo krenuli u glasovanje da je bilo nekog prijepora u parlamentarnoj većini, nije bila upitna podrška tom zakonu“, zaključio je Bačić.

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ursuss 21.02.2019.

    imam samo jedan komentar i pitanje,... Smije li i jedan zastupnik hdz-a glasati po svojoj savjesti.... bem ti takvu demokratsku zajednicu...- ma koja god bila...fikusi i žetončići-- zna se čiji..

  • 21.02.2019.

    Bačiću nestani više.Mladi ljudi te ne mogu više gledati.

  • purgerica prva 21.02.2019.

    Je, imate vi 105 ruku! Niš čudno. Kužimo mi kak ste u neformalnoj koaliciji. Al ne kužim kolika frka oko ovog zakona kad se samo mijenjao članak 4 zakona, i to zbog usklađenja sa EU. Pa ovo je prestrašno. Jel itko od ovih u Saboru čita što od papirčina koje dobije na klupe? Ah, sjetih se, opet im klupe pune papira a gdje su ti tableti Petrovi? Dobar to dil bio, koliku je Petrov proviziju pokupio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare