To je to što me zanima!

'Bagra! Sve su glasniji i jači, a većina i dalje samo šuti i gleda'

Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, p*dere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku?, napisao je Beljak na Twitteru...
Vidi originalni članak

Dok je čelnik SDSS-a Milorad Pupovac danas nakon sjednice Sabora šetao sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem preko zagrebačke tržnice Dolac do Trga bana Jelačića, osjetio je udarac u vrat. Netko ga je pogodio ostacima hrane iz obližnjeg restorana.
Izvijestili su to iz Srpskog narodnog vijeća priopćenjem osuđujući ovaj čin. 

INCIDENT U ZAGREBU Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac

Na ovaj napad reagirao je čelnik HSS-a Krešo Beljak:

- Bagra!!! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda..do kada?!?! Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, p*dere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku?, napisao je Beljak na Twitteru.

Uslijedilo je kasnije i službeno priopćenje iz HSS-a:

- Razočarani smo viješću da su u središtu glavnog grada Hrvatske napadnuti saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević.Taj primitivni čin, sa sigurnošću možemo tvrditi, produkt je probuđenih duhova prošlosti koji su, nažalost, u današnjoj Hrvatskoj sve jači i jači. HSS oštro osuđuje napad na saborske zastupnike SDSS-a te apeliramo na institucije da što prije pronađu počinitelja te ga primjereno kazne kako ovakvi incidenti ne bi eskalirali, a tada će biti kasno.

HNS: Ovakve pojave najstrože osuditi

I Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati osudila je napad na predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca i njegovog stranačkog kolegu Borisa Miloševića, saborske zastupnike srpske manjine.

"U 2018., u demokratski uređenim zemljama, bilo kakvom nasilju ili fizičkom napadu ne smije biti mjesta. Na svima nama je odgovornost da gradimo otvoreno i tolerantno društvo, a ovakve pojave, ako želimo kao društvo ići naprijed, svi zajedno, a poglavito osobe koje sudjeluju u javnom životu, moramo najstrože osuditi", istaknuli su u priopćenju.

Reagirali su i iz Antifa lige i Documente:

- Žalimo zbog današnjeg nasrtaja u središtu glavnog grada Hrvatske na zastupnike Hrvatskog sabora Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, koji podsjeća na godine u kojima su mržnja i nasilje prema drugima i  drugačijima završavale ubijanjem. Pozivamo sve u hrvatskom društvu na solidarni otpor protiv rastuće netrpeljivosti i svih pojavnosti fašizma.

IDS i GLAS: Hrvatska nazaduje

IDS i GLAS drže kako Hrvatska već nekoliko godina nazaduje po pitanju građanskih i ljudskih vrijednosti, no "današnji ponižavajući napad na predstavnike najbrojnije manjine u Hrvatskoj još je jedan ogroman udarac otvorenoj i naprednoj Hrvatskoj".

"Na žalost, svi koji šutnjom normaliziraju mržnju neposredni su sudionici ovog ružnog incidenta", zaključili su.

 

Idi na 24sata

Komentari 302

  • kažemja 02.10.2018.

    Situacija u državi je samo ogledalo opće klime u društvu.Svi idu naprijed , jedino mi u Hrvatskoj se bavimo 41 i 91 godinom .Živimo u prošlosti .Kakav narod takva vlast .Bolje nismo ni zaslužili. Zar nije apsurdno da HDZ koji ima sve poluge vlasti u Hrvatskoj ima najveću potporu a s druge strane većina ljudi misli da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru ?

  • xdm45 30.09.2018.

    U čemu je tako veliki problem, pa drugdje u svijetu političare gađaju jajima, ali ovdje se sad diže velika frka. A da svi se natječu u zaštiti kolege zastupnika.

  • Sandokan Janosik 30.09.2018.

    Krešo krešo ima li veće bagre od onih koji su pajser umjesto puške nosili........

Komentiraj...
Vidi sve komentare