To je to što me zanima!

Bahtijarević: Amsterdamska koalicija mi je jako dobra priča!

Cijeli život ja sam umjereni ljevičar i podržavam ovakvu građansku ideju. Ako se o ljubavi prema domovini, tu bi se moglo reći da sam desničar, ali kada se radi o socijalnim pitanjima, onda sam ljevičar, kaže nam liječnik
Vidi originalni članak

Ugledni dječji kirurg Zoran Bahtijarević trebao bi biti na listi Amsterdamske koalicije za EU izbore. Bahtijarević trenutačno razgovara sa HSS-om oko svog političkog angažmana, ali kako nam je sam rekao, sigurno neće ulaziti u niti jednu stranku, nego bi, ukoliko se dogovore, na listi bio kao nestranačka osoba.

- Imali smo veoma ugodne i obećavajuće razgovore, ali konačnu odluku još nisam donio. Amsterdamska kolacija mi se čini kao  jedna dobra priča vrijedna paženje kao jedno osvježenje na političkoj sceni - kaže Bahtijarević.

Amsterdamska koalicija je krenula kao dogovor IDS-a, GLAS-a i Pametnog, ali je nakon drame u Uljaniku, Pametno Marijane Puljak izašlo iz tog dogovora. Zato je kao novi partner ušao HSS Kreše Beljaka. Bahtijarević objašnjava i svoje političke stavove i zašto su mu baš oni prihvatljiva opcija.

- Cijeli život ja sam umjereni ljevičar i podržavam ovakvu građansku ideju. Ako se o ljubavi prema domovini, tu bi se moglo reći da sam desničar, ali kada se radi o socijalnim pitanjima, onda sam ljevičar. Zanimljivo je i da su me, dok je SDP bio na vlasti smatrali HDZ-ovcem, a HDZ-ovci na vlasti SDP-ovcem. To je zato što sam glasan, ne šutim i uvijek ću konstruktivno kritizirati. Jedan moj prijatelj je rekao da sam ja na vlasti, bio bi sebi oporba. To mi je kompliment. Ako i dođe do mog angažmana, sigurno se neću ukalupiti i šutjeti ako vidim nešto loše. Nisam takav čovjek - kaže Bahtijarević.

Ako bude zastupnik u Europskom parlamentu, pitamo ga hoće li napustiti svoju liječničku karijeru u Hrvatskoj i hoće li mu teško pasti? Ali on nam je na to odgovorio "prvo treba skočiti, pa onda reći hop".

Idi na 24sata

Komentari 37

  • bluesbob 02.12.2018.

    Dosta mu dežurstava za kikiriki...

  • doktoricaD 02.12.2018.

    I on se prodao

  • nori 🖖 01.12.2018.

    Tamo mu je jaran Beus Rihtemberg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare