To je to što me zanima!

Baka Mira i dalje spava u kući s crvenom naljepnicom: Gdje ću, dijete? Nitko nije rekao 'dođi'

Kuća gospođe Mire (90) stradala je u potresu te dobila crvenu naljepnicu, ali ona još uvijek čeka kontejner i spava u kući koja bi se svaki čas mogla srušiti. 'Nitko nije rekao ‘Dođi bako, ja imam posteljine', rekla je za N1
Vidi originalni članak

Prošlo je skoro dva tjedna od razornog potresa koji je pogodio područje Petrinje, Siska, Gline i okolice, a neki ljudi i dalje žive u kućama koje bi se svakog časa mogle srušiti. Takva je situacija i s gospođom Mirom (90) u okolici Gline čiju su kuću statičari označili crvenom naljepnicom, a ona još uvijek čeka kontejner.

RUŠEVINE SE ZABIJELILE Snijeg prekrio razrušeni grad

 - Kad bude bit će, strpi se i gotovo. Više ništa. Pa kuća se mora rušit’. To sve unutra ošlo. To je sve za rušenje. Dimnjaka nemam, nemam ništa, sve je srušeno. Ali gdje ću? Gdje ću dijete? Nitko nije rekao ‘Dođi bako, ja imam posteljine, ima svega’. Nitko nije rekao ‘Dođi’. - objasnila je baka Mira za N1.

POGLEDAJTE VIDEO: Potres srušio dom bake Rankice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gospođa ističe kako gradonačelnik ili netko od nadležnih nije bio kod nje osim volontera kojima zahvaljuje.

CHEF OPLEO PO ORGANIZACIJI Mate Janković: 'Mi nismo ničiji majmuni, sustav ni ne postoji'

- Ovako dolaze, djeca dolaze, svaka čast. Djeca dovoze, ‘a bako neću to vraćati’. Što god kažeš, odgovor je ‘Nisam za to nadležan’. Imaju i drugi, a šta ja mogu? Koji drugi, ja ne znam. Kome čovjek da se obrati, nikome - pojasnila je za N1.

Ne zna koliko će još čekati na kontejner, a kaže da ima onih nepokretnih kojima pomoć treba više jer je ona donekle pokretna. A ima i poruku za gradonačelnika i nadležne.

VIDEO: OPORBA OSNIVA POVJERENSTVO 'Za katastrofalnu obnovu kuća nakon rata odgovoran je i Žinić'

- Nek’ dođu, nek’ smjeste, dok ne vidimo što će biti, da imam negdje glavu zavući. To mi je poruka. Kakav kontejner, što će mi kućica… Da imam negdje ugrijati vode, da pružim ove jadne stare noge… Nitko ne dolazi, a kad treba glasanje, evo ih kod babe. Sad te ni’ko ništa ne pita. Tu sam ja ostala, rođena, što ja znam koliko godina. Imam pet-šest kokica, imala sam ja dok sam mogla svega. Muž mi je umro još ’87., 64 godine je imao. Imam 2.000 kuna penzije, nisam državi dužna ni lipe - zaključila je baka Mira. 

POGLEDAJTE VIDEO: RUPA U MEČENČANIMA SE ŠIRI

Idi na 24sata

Komentari 52

  • cicinakitu 11.01.2021.

    Baba ima 90g, s toliko godina ne bi ni ja isao pa nek me sve poklopi! A do tog dana, ako su mi djeca ziva i zdrava, proklinjo bih dan kad sam se zenio i odlucio imat djecu...

  • 11.01.2021.

    Nećeš ti bako dočekati lipe država daje prvo potpore i pomoć pjevačima .... Pujj 🤮

  • darko darko 11.01.2021.

    a kćer iz Beograda još nije stigla?

Komentiraj...
Vidi sve komentare