To je to što me zanima!

Bakterija ženi jela kožu, mogla si je vidjeti organe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Amerikanka Sandy Wilson (34) je rodila sina carskim rezom. Nakon poroda je dobila infekciju. Liječnici su ju morali nekoliko puta operirati...
Vidi originalni članak

Amerikanka Sandy Wilson (34) pet se godina borila s bakterijom koja je jela njezino meso. Liječnici su ju operirali nekoliko puta, a morali su joj i transplantirati organe.
- Sve je počelo nakon što sam carskim rezom rodila sina. Rekli su mi da imam infekciju. Nisu mi dali da vidim sina i zbog toga sam bila jako ljuta - priča Sandy. Zbog bakterije joj je koža posta prozirna. Kada bi pogledala trbuh, kaže da je vidjela svoje unutarnje organe.
- Rekla sam sama sebi da tako ne mogu živjeti i da je to smrtna kazna - kaže Sandy koja je radila kao medicinska sestra. U pet godina koliko se borila protiv bakterije veći dio je živjela po bolnicama i morali su ju hraniti sondom.
- Brak mi se raspao, a najteže mi je bilo što nisam mogla kupati sina i čitati mu prije spavanja - kaže Sandy. Liječnici su ju pustili kući u siječnju 2008. Od tada je nekoliko puta bila u bolnici kako bi liječnici provjerili da njezino tijelo ne odbacuje transplantirane organe. Zadnji put su ju operirali u veljači kako bi joj presadili kožu. Sandy se nada da su to bile posljednje operacije.
- Do kraja života ću morati piti lijekove. No moj je život u biti normalan i nadam se da ću se uskoro vratiti i na posao - kaže Sandy. Liječenje ju je koštalo oko 25 milijuna kuna. Jedan dio je platilo njezino osiguranje, a ostalo američko državno zdravstveno osiguranje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Spuzvabob2 11.08.2010.

    a i to mi je neki muž,kad nešto pođe krivo,odma nestane. kukavica

  • šamar 11.08.2010.

    pa koliko znam ta bakterija se javlja u necistim bolnicama...sva sreca pa je dobro zavrsilo...a naravnoda su joj platili lijecenje jer su i sami krivi-...koja gamad nemres vjerovat

Komentiraj...
Vidi sve komentare