To je to što me zanima!

Banda na motorima se vratila: Opljačkali su naturistički kamp

S kacigama na glavi upali su u nedjelju prijepodne u kamp Koversadu kraj Vrsara. Pucali su u zrak, ukrali novac i odvezli se na motorima. Ovo im je već treći pohod
Vidi originalni članak

Naoružana banda na motorima na Poreštini posljednjih mjesec dana doslovce sije strah pljačkajući mjenjačnice po recepcijama hotela i turističkih naselja. U nedjelju prijepodne na meti opasnih razbojnika bila je još jedna recepcija, ovaj put ona na ulazu u naturističko naselje Koversada pokraj Vrsara. 

Nešto iza 10 sati razbojnici su sišli s motocikla i s pištoljima u ruci, ne skidajući kacige s glave koje su im poslužile kao maska, banuli na recepciju Koversade koja je još dobrano popunjena mahom stranim turistima. Dvjema prestravljenim zaposlenicama s pištoljima su zaprijetili da im predaju novac iz sefa mjenjačnice

Da misle ozbiljno razbojnici su kako neslužbeno doznajemo unutar prostora recepcije ispalili dva hitca u zrak. Nitko nije ozlijeđen, a kako nisu pronađene čahure ili zrna ispaljenih hitaca, sumnja se da su razbojnici možda imali plinski pištolj.

Za nešto više od minute pljačkaši su s opljačkanim novcem sjeli na motocikle i odjurili u nepoznato.

U interesu istrage ne iznose se detalji pljačke pa niti koliko je novca otuđeno, međutim, doznajemo radi se o pozamašnoj svoti jer je blagajna Koversade bila puna novca nakon vikend-smjene gostiju.

Nataša Vitasović iz istarske policije nam je tek šturo potvrdila da je u nedjelju prijepodne opljačkana jedna recepcija kampa na području Poreča te da policija nakon očevida provodi izvide.

Hajrudin Merdanović/24sata

Podsjetimo, početkom kolovoza dvojica maskiranih muškaraca na motociklu opljačkala su hotel Materada. Tri tjedna kasnije banda na motorima opljačkala je i turističku agenciju u porečkom naselju Špadići. 

Zaštitar jedne turističke tvrtke kaže da je ovo u posljednje vrijeme postalo kao ruski rulet 'jer nikad ne znaš kada ćeš biti pogođen i kada će i gdje razbojnici opet napasti'.

Hajrudin Merdanović/24sata

- Ovo se može događati svuda, ali činjenica je da se u posljednje vrijeme učestalo dešava na Poreštini. Imam osjećaj kao da se lopovi osjećaju nekako sigurno i s obzirom na sve dosad za očekivati je da ovo nije posljednji ovakav slučaj. Lopovi unaprijed snimaju i znaju gdje se akumulira veća količina novca i napadaju uvijek krajem vikenda nakon smjene gostiju kada su kase pune. Pa to i oni koji brinu o sigurnosti trebaju znati. Mislim da oni koji love lopove brinu i robuju samo o nekoj pukoj statistici da se zadovolji forma i vjerujem da je statistički gledano sigurnost povoljna, ali povoljna statistika nije jamstvo sigurnosti turista, zaposlenika i građana općenito jer je sva sreća da oružje u rukama pljačkaša još uvijek šuti. Stotinu sitnih krađa nitko ne pamti ali jedno razbojništvo s prijetnjom oružja uz veliku štetu i te kako ostavlja traga kod svih - priča naš sugovornik koji brine o sigurnosti u turizmu.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • Marly 14.09.2015.

    Što policija radi, pa na njihovim automobilima piše: sigurnost i povjerenje, a niti sigurnosti niti povjerenja u njih

  • Baba s cigarom 14.09.2015.

    Kad imaju toliko love na recepcijama trebali bi imati i zaštitare!

  • badr hari 13.09.2015.

    svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare