Obavijesti

News

Komentari 117

Banda na motorima se vratila: Opljačkali su naturistički kamp

Banda na motorima se vratila: Opljačkali su naturistički kamp
5

S kacigama na glavi upali su u nedjelju prijepodne u kamp Koversadu kraj Vrsara. Pucali su u zrak, ukrali novac i odvezli se na motorima. Ovo im je već treći pohod

VIDEO

Naoružana banda na motorima na Poreštini posljednjih mjesec dana doslovce sije strah pljačkajući mjenjačnice po recepcijama hotela i turističkih naselja. U nedjelju prijepodne na meti opasnih razbojnika bila je još jedna recepcija, ovaj put ona na ulazu u naturističko naselje Koversada pokraj Vrsara. 

Nešto iza 10 sati razbojnici su sišli s motocikla i s pištoljima u ruci, ne skidajući kacige s glave koje su im poslužile kao maska, banuli na recepciju Koversade koja je još dobrano popunjena mahom stranim turistima. Dvjema prestravljenim zaposlenicama s pištoljima su zaprijetili da im predaju novac iz sefa mjenjačnice

Da misle ozbiljno razbojnici su kako neslužbeno doznajemo unutar prostora recepcije ispalili dva hitca u zrak. Nitko nije ozlijeđen, a kako nisu pronađene čahure ili zrna ispaljenih hitaca, sumnja se da su razbojnici možda imali plinski pištolj.

Za nešto više od minute pljačkaši su s opljačkanim novcem sjeli na motocikle i odjurili u nepoznato.

U interesu istrage ne iznose se detalji pljačke pa niti koliko je novca otuđeno, međutim, doznajemo radi se o pozamašnoj svoti jer je blagajna Koversade bila puna novca nakon vikend-smjene gostiju.

Nataša Vitasović iz istarske policije nam je tek šturo potvrdila da je u nedjelju prijepodne opljačkana jedna recepcija kampa na području Poreča te da policija nakon očevida provodi izvide.

Hajrudin Merdanović/24sata

Podsjetimo, početkom kolovoza dvojica maskiranih muškaraca na motociklu opljačkala su hotel Materada. Tri tjedna kasnije banda na motorima opljačkala je i turističku agenciju u porečkom naselju Špadići. 

Zaštitar jedne turističke tvrtke kaže da je ovo u posljednje vrijeme postalo kao ruski rulet 'jer nikad ne znaš kada ćeš biti pogođen i kada će i gdje razbojnici opet napasti'.

Hajrudin Merdanović/24sata

- Ovo se može događati svuda, ali činjenica je da se u posljednje vrijeme učestalo dešava na Poreštini. Imam osjećaj kao da se lopovi osjećaju nekako sigurno i s obzirom na sve dosad za očekivati je da ovo nije posljednji ovakav slučaj. Lopovi unaprijed snimaju i znaju gdje se akumulira veća količina novca i napadaju uvijek krajem vikenda nakon smjene gostiju kada su kase pune. Pa to i oni koji brinu o sigurnosti trebaju znati. Mislim da oni koji love lopove brinu i robuju samo o nekoj pukoj statistici da se zadovolji forma i vjerujem da je statistički gledano sigurnost povoljna, ali povoljna statistika nije jamstvo sigurnosti turista, zaposlenika i građana općenito jer je sva sreća da oružje u rukama pljačkaša još uvijek šuti. Stotinu sitnih krađa nitko ne pamti ali jedno razbojništvo s prijetnjom oružja uz veliku štetu i te kako ostavlja traga kod svih - priča naš sugovornik koji brine o sigurnosti u turizmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.