To je to što me zanima!

Prva beba u Zagrebu u 2012. rodila se 15 sekundi iza ponoći

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Milan Bandić posjetio je u bolnici Sveti Duh Daliju, prvu bebu rođenu u 2012., a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel posjetio je Kristinu koja se rodila u 0.07 sati
Vidi originalni članak

Prva zagrebačka beba rodila se 15-ak sekundi nakon ponoći u rodilištu bolnice Sveti Duh. Sretni roditelji svoju curicu, koja im je prvo dijete nazvali su Dalija. 

Gradonačelnik Milan Bandić došao je vidjeti bebu te roditeljima poželio sve najbolje u idućoj godini.

 - Molim vas da se ne zadržavamo dugo ovdje da beba i roditelji mogu imati svoj mir. Svima želim sve najbolje u novoj godini, a pogotovo ponosnim roditeljima i maloj Daliji - rekao je Bandić.

Kosor posjetila bebe u Petrovoj

Jadranka Kosor nešto prije 10 sati stigla je u Petrovu bolnicu u Zagrebu. Poklonila je ružu Alenki Čebelić, majki malog Ivana, prve bebe rođene ove godine u toj bolnici. Kosor joj je čestitala, rekla kako je rođenje djeteta divan početak nove godine i zaželjela sve najbolje. Više od 50 centimetara dugačak i četiri kilograma težak Ivan rodio se u nedjelju u 8.20 sati.

'Ugrozili bi hrvatsku budućnost, ako bi dirali rodiljne naknade'

Ministrica socijalne politike Milanka Opačić posjetila je u nedjelju bolnicu Sveti Duh i prvu bebu rođenu u toj bolnici ove godine. Rekla je kako je ovo jedna od najljepših protokolarnih obveza. Na pitanje hoće li vlada dirati u porodiljne naknade rekla je da je to zadnja crta obrane te da bismo ugrozili hrvatsku budućnost, ako bi u to dirali.

Opačić je skupa s predsjednikom Josipovićem posjetila i štićenike Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj ulici. Predsjednik je podsjetio kako je za djecu dugoročno važno da se pojednostavi i ubrza postupak posvajanja. Ministrica Opačić kazala je kako će se na tome intenzivno raditi.

Dogradonačelnica Visković posjetila prvu splitsku bebu

Prva splitska beba u 2012. godini, djevojčica, teška 3.400 grama i dugačka 49 centimetara rodila se na Firulama 45 minuta poslije ponoći. Mamu Klaudiju Županović i njezinu djevojčicu posjetila je u rodilištu Anđelka Visković, zamjenica splitskog gradonačelnika uručivši joj cvijeće i zlatnik Sv. Duje za novorođenče.

- Ovo mi je treća curica. Sve je proteklo u redu, suprug je bio pored mene. Osoblje je prekrasno i susretljivo, zahvaljujem svima - kazala je sretna tridesetogodišnja mama Klaudija koju kući čekaju dvije kćerkice, od osam i pet godina. Klaudija je rodom iz Imotskog, suprug je iz Segeta, a žive u Splitu.

- Lijepo je čuti da je prvi porod u ovoj godini protekao bez ikakvih teškoća, u izvanrednim uvjetima koje pruža novo rodilište - izjavila je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Prema riječima dr. Marka Vulića, u protekloj godini u splitskom rodilištu obavljeno je 4. 668 poroda, najviše u Hrvatskoj. No, 323 manje nego u 2010. godini. To je na razini Europske unije. U ovoj godini splitski ginekolozi očekuju još više novorođenčadi.

Kosor već tradicionalno na Novu godinu posjećuje Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj.

- Ova bolnica je simbol rađanja. U nju smo puno ulagali i to se vidi na standardu. Želim svakom rodilištu u Hrvatskoj da bude kao ovo - rekla je Kosor.

Riječani su na prvu bebu u 2012. čekali tek 7 minuta. Mala Kristina, od 3150 grama i duga 50 cm, treće je dijete Sandre i Klaudija Sindičić s Krka. Novi list piše kako je i prošle godine prva beba bila s Krka.

Prvo novorođenče u 2012. rođeno u zadarskoj bolnici je curica iz Pakoštana. Rodila se sat i 45 minuta poslije pola noći. Teška je 3,14 kilograma i dugačka 51 centimetar. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • rori 01.01.2012.

    bo te, pa jel Jaca svjesna da žena od stresa može izgubiti mlijeko, a bogme neznam kome je drago više gledati njenu njušku....

  • rori 01.01.2012.

    da je meni tako Jaca banula u rodilište kad sam ja rodila, a bogme bi letila kroz prozor, ionako žena kad rodi ubraja se u neuračunjive... bebi i mami, želim sve najbolje

  • ciara46 01.01.2012.

    Ova Kosorka nemože be kamera. Ajde Jaco doma čeka te krumpir salata ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare