Obavijesti

News

Komentari 24

Prva beba u Zagrebu u 2012. rodila se 15 sekundi iza ponoći

Prva beba u Zagrebu u 2012. rodila se 15 sekundi iza ponoći
12

Milan Bandić posjetio je u bolnici Sveti Duh Daliju, prvu bebu rođenu u 2012., a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel posjetio je Kristinu koja se rodila u 0.07 sati

VIDEO

Prva zagrebačka beba rodila se 15-ak sekundi nakon ponoći u rodilištu bolnice Sveti Duh. Sretni roditelji svoju curicu, koja im je prvo dijete nazvali su Dalija. 

Gradonačelnik Milan Bandić došao je vidjeti bebu te roditeljima poželio sve najbolje u idućoj godini.

 - Molim vas da se ne zadržavamo dugo ovdje da beba i roditelji mogu imati svoj mir. Svima želim sve najbolje u novoj godini, a pogotovo ponosnim roditeljima i maloj Daliji - rekao je Bandić.

Kosor posjetila bebe u Petrovoj

Jadranka Kosor nešto prije 10 sati stigla je u Petrovu bolnicu u Zagrebu. Poklonila je ružu Alenki Čebelić, majki malog Ivana, prve bebe rođene ove godine u toj bolnici. Kosor joj je čestitala, rekla kako je rođenje djeteta divan početak nove godine i zaželjela sve najbolje. Više od 50 centimetara dugačak i četiri kilograma težak Ivan rodio se u nedjelju u 8.20 sati.

'Ugrozili bi hrvatsku budućnost, ako bi dirali rodiljne naknade'

Ministrica socijalne politike Milanka Opačić posjetila je u nedjelju bolnicu Sveti Duh i prvu bebu rođenu u toj bolnici ove godine. Rekla je kako je ovo jedna od najljepših protokolarnih obveza. Na pitanje hoće li vlada dirati u porodiljne naknade rekla je da je to zadnja crta obrane te da bismo ugrozili hrvatsku budućnost, ako bi u to dirali.

Opačić je skupa s predsjednikom Josipovićem posjetila i štićenike Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj ulici. Predsjednik je podsjetio kako je za djecu dugoročno važno da se pojednostavi i ubrza postupak posvajanja. Ministrica Opačić kazala je kako će se na tome intenzivno raditi.

Dogradonačelnica Visković posjetila prvu splitsku bebu

Prva splitska beba u 2012. godini, djevojčica, teška 3.400 grama i dugačka 49 centimetara rodila se na Firulama 45 minuta poslije ponoći. Mamu Klaudiju Županović i njezinu djevojčicu posjetila je u rodilištu Anđelka Visković, zamjenica splitskog gradonačelnika uručivši joj cvijeće i zlatnik Sv. Duje za novorođenče.

- Ovo mi je treća curica. Sve je proteklo u redu, suprug je bio pored mene. Osoblje je prekrasno i susretljivo, zahvaljujem svima - kazala je sretna tridesetogodišnja mama Klaudija koju kući čekaju dvije kćerkice, od osam i pet godina. Klaudija je rodom iz Imotskog, suprug je iz Segeta, a žive u Splitu.

- Lijepo je čuti da je prvi porod u ovoj godini protekao bez ikakvih teškoća, u izvanrednim uvjetima koje pruža novo rodilište - izjavila je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Prema riječima dr. Marka Vulića, u protekloj godini u splitskom rodilištu obavljeno je 4. 668 poroda, najviše u Hrvatskoj. No, 323 manje nego u 2010. godini. To je na razini Europske unije. U ovoj godini splitski ginekolozi očekuju još više novorođenčadi.

Kosor već tradicionalno na Novu godinu posjećuje Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj.

- Ova bolnica je simbol rađanja. U nju smo puno ulagali i to se vidi na standardu. Želim svakom rodilištu u Hrvatskoj da bude kao ovo - rekla je Kosor.

Riječani su na prvu bebu u 2012. čekali tek 7 minuta. Mala Kristina, od 3150 grama i duga 50 cm, treće je dijete Sandre i Klaudija Sindičić s Krka. Novi list piše kako je i prošle godine prva beba bila s Krka.

Prvo novorođenče u 2012. rođeno u zadarskoj bolnici je curica iz Pakoštana. Rodila se sat i 45 minuta poslije pola noći. Teška je 3,14 kilograma i dugačka 51 centimetar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...