To je to što me zanima!

"Bandić je kriv za urušavanja u Zagrebu"

Građevinski stručnjaci za katastrofalno urušavanje Zagreba krive gradonačelnika Milana Bandića i ležernost Gradske uprave
Vidi originalni članak

Građevinska mafija Bandića drži u šaci. U Gradskoj upravi vlada nered. Zagrebom upravljaju na divlji način. Naš gradonačelnik je razjurio stručnjake za gradnju. U Gradu ih je sve manje, objašnjava Vera Petrinjak Šimek, arhitektica i aktivistica Zelene akcije. Do urušavanja kuće i dijela ulice u Kupskoj došlo je, smatra, zbog intenzivne guste izgradnje. Kaže da se tamo nije smjelo otvoriti gradilište. Građevinari na malim parcelama improviziraju. Za proklizavanje zemljišta na Kustošiji krivi ponovno Grad.
- Na sjevernom dijelu grada olako se otvaraju građevinske parcele. Na strmim terenima zemlja često prokliže. Grad zanemaruje potrebu stroge kategorizacije zemljišta prije gradnje - govori Petrinjak.
Spomenula je kao očit primjer Grmošćicu. Ranije se na tom poznatom klizištu gradilo na divlje. Nedavno su gradski čelnici, umjesto da pooštre kontrolu i zaustave gradnju, to područje proglasili građevinskom zonom.
Stanari Kupske ulice jučer su obišli svoje domove. Smrad pokvarene hrane, kažu, bio je nepodnošljiv. Struje i vode nema. Obnova infrastrukture počinje u ponedjeljak. U četvrtak se možda vrate kućama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Jelena_15 01.10.2007.

    A jadan bandić..nemojte ga pljuvati..svi mi ( drugi gradovi ) imamo katastrofalne gradonačelnike/ce koji nisu u stanju niti cestu \"skrpati\" kako spada...a ako ćemo realnonedavno sam bila u metropoli i zaista izgleda predivno a taj čovjer je zbilja za ZG. učinio puno..da vam je neki od naših \"nesposobnjakovića\" pa kamenovali bi ga nhasred trga...DOBAR JE BANDIĆ NEMOJTE GA KRIVITI BAŠ ZA SVE..IMA MANE DAKAKO KAO I SVI..ALI NIJE ZA SVE KRIV...

  • kapara 30.09.2007.

    pa to sam rekel neki dan franjo je stvoril hrvatsku, a hercegovac bu nas zjebal kak do sad nismo bili jebeni. tak nam i treba mislim da za upravljanjem zagreba treba samo čudo da nas spasi od hercegovačkih idiota

  • spasitelj_srdaca 30.09.2007.

    Što on zna o našemu gradu ništa isto tako nezna ništa niti o zemljištu on nezna da grad leži na pet potoka.Jer nije tu rođen zašto tako ne radi kod sebe doma. Da nema njega nebi mogla mafija vladati u zagrebu zašto ljudima koji su ostali bez stanova neda građevinski materijal i zemljište da naprave kuče.Taj naš gradonačelnik je loš gradonačelnik i treba ga pot hitno mijenjati inače će pola grada srušit čak mislim da današnja poplava ima veze sa njegovom gradnjom.Najvjerojatnije da je namijerno dao da se kopa dublje jer je znao da če se tada zgrade zrušiti te da če dobiti prostor gdije on misli graditi za svoje ljude.Stanove i poslovne prostore neznam zašto mu to grad dopušta a i sam Sanader bi mu se trebao usprotiviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare