To je to što me zanima!

Bandić o štrajku: 'Svi profesori imaju moju apsolutnu podršku'

Učiteljima trebamo biti zahvalni. Oni su naš temelj i prioritet. Obrazovanje nam mora biti na prvom mjestu, rekao je zagrebački gradonačelnik
Vidi originalni članak

Počeo je štrajk u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Prema najavama sindikalista, trajat će do ispunjenja zahtjeva, a to je povećanja koeficijenta složenosti poslova za šest posto. Na štrajk se oglasio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

- Svi učitelji imaju moju apsolutnu podršku i njima trebamo biti zahvalni. Oni su naš temelj i prioritet. Obrazovanje nam mora biti na prvom mjestu - rekao je na otvorenju školske dvorane u Osnovnoj školi Jabukovac u Zagrebu.

HNS PRIJETI IZLASKOM IZ VLADE Profesorica o štrajku: 'Dosta je bilo, neće nas omalovažavati...'

Na pitanje našeg novinara je li razgovarao s premijerom i hoće li njegovi zastupnici u Saboru podržati proračun ako ne budu povećane plaće učiteljima rekao je da će sve biti u redu.

- S njim se čujem svakodnevno. Siguran sam da će premijer Plenković donijeti pravilnu odluku. On već radi na rješenju - rekao je Bandić.

Na otvorenju dvorane osim gradonačelnika bili su i predsjednik gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) kao premijerov izaslanik te bivši boksač Željko Mavrović. Prgomet je kazao kako je iznimno ponosan na Grad Zagreb zbog brige za školstvo.

- Mi ne da moramo obnavljati, već mi želimo to raditi - vrlo jednostavno. Jako sam sretan i ponosan na gradonačelnika što toliko ulaže u naše škole. Nisam bio ni svjestan da ih je toliko u Zagrebu - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • utiha 12.10.2019.

    Ajde Mile, povuci žetone, pa čemo ti povjerovati koliko si uz učitelje. Bez tog, opet samo mlačenje prazne slame.

  • Borna.2 11.10.2019.

    Ako vas Bandić podržava možda nećete dobiti povećanje plaće ali ćete barem svi dobiti jedan komad bijele tehnike

  • gordana.pacek@gmail.com 10.10.2019.

    Dosta je trkelja ja. Apsolutno povecati place uciteljima. I to je nista, par sto kuna..

Komentiraj...
Vidi sve komentare