To je to što me zanima!

Bandić se žalio DIP-u: 'Ostojić je prikupljao potpise umrlih'

Ostojić je očito koristio ime umrle osobe kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturi, tvrde iz Bandićeva stožera
Vidi originalni članak

Iz izbornog stožera nezavisne liste Milana Bandića izvijestili su kako su podnijeli prigovor Državnom izbornom povjerenstvu zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja kandidata SDP-a za gradonačelnika Zagreba Rajka Ostojića. 

- Radi se o tome da je kandidat SDP-a Rajko Ostojić očito koristio ime umrle osobe, odnosno njihova imena kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturi, što potkrepljuju i članci objavljeni 13. svibnja 2013. na portalu Index te 14. svibnja 2013. u Jutarnjem listu u kojima se kandidat SDP-a Rajko Ostojić ispričava jer je poslao pismo zahvale umrloj osobi za koju sam tvrdi da je potpisala potporu njegovoj kandidaturi - tvrde iz Bandićeva stožera. 

Slučaj su potkrijepili i pismom zahvale koje je jedna žena, duže vremena odsutna iz Zagreba jer živi u Dominikanskoj Republici, dobila od SDP-ova kandidata Rajka Ostojića. 

- Ima razloga da se vjeruje kako se radi o jednostavnom prepisivanju sa spiskova podataka potpore koja je meni - kao ondašnjem kandidatu za gradonačelnika grada Zagreba – dana 2009. godine - stoji u prigovoru Milana Bandića. 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • ben hur panonius 16.05.2013.

    treba provjeriti jesu li umrli doista sa pravom glasa te predlažem osnivanje radnog tijela u tu svrhu tj. povjerenstva koje bi stalo u kraj toj grupaciji glasača(umrlih)

  • rinek 16.05.2013.

    A jadan Ostojić,ni potpisa potpore nema dovoljno...jadničak

  • DIgad 16.05.2013.

    Od najboljih se uči,naučili i SDP-ovci kako se to radi, kad ne ide dobro. Ha, pa kad su HDZ-ovci brojili mrtve, broje i ovi... kaj je tu tak lošeg. Pa kaj smo se jako bunili kad su to HDZ radili, nismo, pobjedili su.Ma svaki izbori su isti, bilo lokalni, ovakvi i onakvi, svi tak lepo govore nude svašta samo da ostanu gdje jesu, ili bar jednu štengicu više. Ostatak bu štengicu niže, glasao sa Bandića, Ostojića ili nekog drugog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare