To je to što me zanima!

Bandićev prvi poraz: Ništa od referenduma i rebalansa

RASKOL U STRANCI? Zastupnici SDP-a, zajedno s oporbom, glasovali su protiv novog rebalansa proračuna i raspisivanja referenduma o stadionu
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj gradskoj skupštini nisu prihvatili rebalans proračuna i raspisivanje referenduma o stadionu. Protiv su glasali oporbenjaci zajedno sa zastupnicima SDP-a. Zastupnici su referendum o gradnji stadiona odbili jer smatraju da sada ima bitnijih tema. Jasen Mesić (HDZ) smatra da je prijedlog za referendum napisan da ga se ne prihvati.
Na aktualnom satu, u prvom dijelu sjednice. zastupnik Dragan Korolija - Marinić (SDP) upitao je Milana Bandića o uvođenju vode onima koji je još nemaju. Gradonačelnik mu je odgovorio kako se radi na tome.
- Veliki su problem ilegalni priključci, kojima nismo uspjeli stati na kraj. Te račune onda mi svi plaćamo. To je podlo, to je kurvinski...- pobjeglo je Milanu Bandiću u žaru ljutnje.
- Ovo na 'k' je gradonačelniku sigurno izletjelo - komentirao je kratko predsjednik skupštine. Zastupnik Mario Zubović (HDZ) predložio je da Skupština odluči o sudbini stadiona u Maksimiru.
- Referendum koji želite će vjerojatno propasti, a time i 4 milijuna kuna koliko će stajati, jer na njega neće doći dovoljno ljudi. Ako vi, gradonačelniče, nemate hrabrosti o tome odlučiti, pustite da odluči Skupština koju su građani izabrali. Raspisujemo referendum, a već unaprijed kažete da nemamo novca za gradnju - kazao je Zubović. Bandić je prijedloge stranačkih kolega da s dnevnog reda makne točke o referendumu i rebalansu gradskog proračuna odbio i poručio da će se morati zadovoljiti s Bandićem dokle god je on gradonačelnik. Dodao je kako se teško nositi s teretom vlasti.
- To mogu samo neki, a oni koji uspiju slučajno doći na vlast, 'poplava' ih odnese za nekoliko godina. Morat ćete progutati žabu koliko god vam je to teško - kazao je Bandić Jurici Meiću iz SDP-a. Gradonačelnik je ponovno pričao i o 600 milijuna kuna uloženih u maksimirski stadion te o toj povijesnoj lokaciji za koju i on navija, no ponovio je i o prometnim problemima koji bi mogli nastati u tom dijelu grada.
- Nije problem hrabrost, nego pamet. Kuću kad počnete krivo graditi ne možete je završiti nego je treba srušiti - kazao je Bandić, osvrnuvši se na krivo započetu gradnju stadiona u Maksimiru. Jasen Mesić (HDZ) upitao je Bandića koliko novca potroši na putovanja i donacije. Bandić mu je rekao da samo ide gdje ga pozovu.
- Osim auta i goriva ne potrošim ni lipe. Ja u autu pojedem sendvič koji si sam napravim jer ne volim jesti svašta - objasnio je Bandić.

BANDIĆ VIŠE NIJE SAM U SKUPŠTINI HOLDINGA
Na sjednici su prihvatili i prijedlog SDP-a da skupština Zagrebačkog Holdinga uz Bandića ima još 10 članova. Milan Bandić do sada je bio jedini član skupštine. Klub zastupnika HDZ-a čudio se prijedlogu, jer su oni to isto predlagali u siječnju ove godine. Zamjerili su zastupnicima HNS-a koji su sada bili za, zašto tada njih nisu podržali kako bi prijedlog prošao. Jozo Radoš iz HNS-a zabrinuo se hoće li se gradonačelnik složiti s odlukom Gradske skupštine. Bandić nije bio na raspravi i glasovanju, a zamjenica Jelena Pavičić Vukićević kazala je da je gradonačelnik poručio da će poštovati odluku skupštine

Novi članovi skupštine Holdinga:
SDP - Mirela Holy, Miran Martinac, Jurica Meić, Boris Šprem
HDZ - Jasen Mesić
Nezavisni - Velimir Srića, Tatjana Holjevac
HNS- Radimir Čačić
HSU - Vesna Brezić
HSLS - Darinko Kosor

Idi na 24sata

Komentari 20

  • drug Tito_1 30.10.2009.

    Bandića za bana!

  • rođin rođo1 29.10.2009.

    hebiga bilo kako bili ,bili mi sa kaj ili bez kaj opet bez nas nemožete imat niti izabrat gradonačelnika.

  • user_39881 29.10.2009.

    koka 30, malo teže kužiš neke stvari, al nema veze..ni tu neki nisu imali sreće

Komentiraj...
Vidi sve komentare