To je to što me zanima!

Bankari uhvatili petoricu koji su lažirali isprave i varali ljude

Pet muškaraca se sumnjiči da su krivotvorili isprave i pokušali prevariti ljude kako bi podignuli kredit bez namjere vraćanja. Kod jednog su u stanu pronađene i veće količine konoplje
Vidi originalni članak

Pet osoba je na policijskom istraživanju jer se sumnjiče da su počinili kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave i kazneno djelo prijevare.  

Dvojica (53 i 45) su pronašli ostalu trojicu kako bi im oni pomogli da podignu kredit. Namjeravali su temeljem lažnih podataka o zaposlenju i kreditnoj sposobnosti  podignuti kredit bez namjere vraćanja. Pronašli su i potencijalnog korisnika kredita i prikupili njegovu osobnu dokumentaciju. 

U tu svrhu su napravili lažnu dokumentaciju na ime trgovačkog društva i lažno prikazali da je on zaposlenik trgovačkog društva. Tu dokumentaciju je potom potpisao jedan od njih pretvarajući se da je odgovorna osoba trgovačkog društva. Zatim su u poslovnici koja surađuje s bankom, podnijeli zahtjev za kredit  kojim je 44-godišnjak zatražio isplatu nenamjenskog kredita. Pokušali su podignuti 20 tisuća eura, ali su ih bankari otkrili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja i pretragom domova osumnjičenih, u kući 45-godišnjaka je pronađen improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje te je pronađeno 309 stabljika konoplje, visine 50 do 100 cm. Uz sve gore navedeno policija je podnijela i kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje droge.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ljubica ljubičica_1 23.07.2016.

    Triba ih dobro kaznit da drugima to ne padne napamet.Evo i ja otplaćujem tuđi kredit što je moj pokojni suprug bija sudužnik.Ali jadna ova država kad se kod nas svašta može radit.

  • ivič 22.07.2016.

    što je tu čudno,kad je država malte ne legalizirala kamatarenje!I slobodno oglašavanje čak imaju!

  • Kosoo 22.07.2016.

    Cigo koji je ukrao kokoš i jaja na sudu veli sutkinji: Za kokoš me kaznite a za jaja pomilujte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare