To je to što me zanima!

Banožić čestitao 28. obljetnicu Bljeska: Vojska čiji temelji pripadaju hrvatskoj mladosti

Naglasio je kako su hrvatski branitelji i hrvatsko vodstvo na čelu sFranjom Tuđmanom, pokazali cijelome svijetu kako hoćemo i možemo postati samostalna, suverena i moderna država
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak čestitku hrvatskim braniteljima i građanima povodom obilježavanja 28. obljetnice VRO Bljesak, prisjetivši se svih hrvatskih vojnika i redarstvenika koji su položili život za Hrvatsku.

„Iako danas s ponosom obilježavamo 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, s velikom tugom prisjećamo se svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoj život za ideju o samostalnoj i suverenoj hrvatskoj državi“, poručio je ministar obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, braniteljima i sudionicima VRO Bljesak, pripadnicima HV, građanima.

ZAHVALIO SVIM BRANITELJIMA Medved povodom 28. obljetnice VRO Bljesak: Krvlju branitelja plaćena je naša sloboda

Naglasio je kako su 1. svibnja te povijesne 1995. godine, hrvatski branitelji i hrvatsko vodstvo na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, pokazali cijelome svijetu kako hoćemo i možemo postati samostalna, suverena i moderna država. "Hvala, poštovani sudionici VRO Bljesak na miru koji ste nam poklonili i na duhu zajedništva iz kojeg motivaciju crpimo i danas!“, navodi Banožić. Ističe kako je ostavština hrvatskih branitelja temelj na kojem gradimo i jačamo modernu Hrvatsku vojsku koja pripada hrvatskom narodu i čini neodvojiv dio naše tradicije i nacionalnog identiteta.

POGLED SA SRPSKE STRANE Nepoznati transkripti srpskog poraza u akciji Bljesak: Manjak vojnika, nizak moral i gubici

Vojska čiji temelji pripadaju hrvatskoj mladosti Najavljuje i povijesne projekte modernizacije Hrvatske vojske. „Na temeljima povijesnih iskustava iz Domovinskog rata, a ponosni na činjenicu kako imamo snažnu tradiciju obrambene vojske, u nadolazećem razdoblju provest ćemo značajne i povijesne projekte modernizacije Hrvatske vojske“, najavio je. „Stvorili smo vojsku na čast i ponos naših branitelja, vojsku čiji temelji pripadaju hrabroj hrvatskoj mladosti koja je ratnih devedestih cijeli svoj potencijal usmjerila za dobrobit današnjih generacija. Još jednom, veliko im hvala za jednu i jedinu nam domovinu Hrvatsku!", napisao je ministar obrane. U VRO Bljesak sudjelovalo je oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. Poginuo je ili od posljedica ranjavanja preminuo 51 hrvatski branitelj, a 162 branitelja su ranjena.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MateoIvan74 05.05.2023.

    Kao nekakvi jadni branitelj sramim se da mi banožić čestita 28. obljetnicu bljeska te sjajne pobjede naše vojske nad četnicima i okupatorima Srbendama, a još više me ponižava kad Plenković i Milanović čestitaju i pričaju bajke o našoj borbi a bili su dezerteri u Briselu.

  • vjesalica 01.05.2023.

    Mali odi se uvuci onom svom malokrvnom dezerteru u paksu........ jedino u Hr je moguce da oni koji nisu sudjelovali u stvaranju drzave sada su najveci domoljubi i heroji........ kad vidim kako se u sustavu u kojem radim dijele pozicije i kako se napreduje samo zahvaljujuci vezama, gadite mi se i zato se nadam da ce vam narod sudit jednog dana zbog toga.

  • ZG - KAJ 01.05.2023.

    HV je bila prava vojska za vrijeme Bljeska i Oluje, dok je tvoja stranka i koalicijski partneri nisu unazadovali ko za vrijeme Juge...

Komentiraj...
Vidi sve komentare