To je to što me zanima!

Barišić se brani šutnjom: Pričat će kad sve prouči

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Barišića su razriješili svih funkcija. Nije odgovarao na pitanja Uskoka. Mora proučiti za što ga terete. Odvjetnik demantira navode o pronalasku novca
Vidi originalni članak

Nakon užeg kabineta Vlade na zatvorenoj sjednici u srijedu su razriješili Mladena Barišića s mjesta državnog tajnika u Ministarstvu financija i mjesta ravnatelja Carinske uprave. Razriješen je s funkcije člana Skupštine Agencije za podršku informacijskim sustavima i informatičkim tehnologijama te dužnosti člana Povjerenstva za suzbijanje sive ekonomije. Privremena ravnateljica Carinske uprave do izbora novog ravnatelja bit će Vesna Kadić Komadina. Nije poznato što će biti s njegovim članstvom u HDZ-u, no prema raznim nagađanjima nakon smjena mu slijedi i brisanje iz HDZ-a.

MADUNIĆ: NIJE PRONAĐEN NOVAC
Nešto prije 18 sati Barišića su doveli u sjedište USKOK-a, a ubrzo su stigli i odvjetnici Ante Madunić i Rajko Mlinarić.
- Odvjetnik Mlinarić i ja savjetovali smo Mladenu Barišiću da ne iznosi obranu danas - rekao je nakon ispitivanja Ante Madunić.
Dodao je da se Barišić nije dobro osjećao jer je cijeli dan bio na nogama i ispitivanjima te da moraju proučiti sve za što ga se tereti. Nakon ispitivanja su ga vratili u pritvor, a sudac istrage navodno bi u četvrtak trebao odlučiti o pritvoru.
- Tražit ćemo da iznese obranu kroz nekoliko dana, kad se pribere i kad sagledamo svu dokumentaciju - kaže Madunić. Dodao je da ne mogu reći za što ga se sve tereti jer je to 'uskočki' postupak i predmet je tajan.
Prema navodima Jutarnjeg lista istražitelji su u stanu Mladena Barišića pronašli 2,1 milijuna kuna, no Barišićev odvjetnik Ante Madunić to je demantirao te tvrdi da nije pronađen nikakav novac.

Kakva je bila uloga Barišića u financijskim poslovima HDZ-a?
1. TAJNO FINANCIRANJE HDZ-a
Mladen Barišić bio je na sastanku u Vladi 2007., na kojem je bio i bivši premijer Sanader. Navodno je Sanader sugerirao direktorima javnih poduzeća da naručuju poslove od Fimi-Medije, tvrtke Nevenke Jurak, Barišićeve prijateljice. Inače, Jurak je u pritvoru, a terete ju da je preko fiktivnih računa izvukla iz nekih tvrtki 16,5 milijuna kuna. Tim novcima navodno se financirao HDZ.

2. RADIO U MARKETINGU
U HDZ-u, u koji se učlanio 1990. godine, brzo je napredovao. Osim kao rizničar HDZ-a, radio je i u Marketinškom odjelu stranke od 2002. godine. Bavio se prikupljanjem novca za predizbornu kampanju. Na mjesto šefa Carine došao je nakon što su Ivo Sanader i HDZ dobili izbore.

3. SUMNJIVI ZET IZ HEP-a
Spominjalo ga se još prije dvije godine kad je otkriveno kako je njegov zet Ante Despot, tad član uprave HEP-a, prijavljen zbog iznuđivanja HEP-ovih dobavljača. S HEP-om je poslove navodno dogovarala i Nevenka Jurak, koju je Ivo Sanader doveo na tajni sastanak u Banske dvore.

4. OPTUŽILI GA ZA NEPOTIZAM
Nezavisni sindikat carinika Hrvatske u kolovozu 2009. godine optužio ga je za nepotizam i korupciju. U Carini je navodno zapošljavao ljude bliske njemu, Ivi Sanaderu i stranci. U Hrvatskoj demokratskoj zajednici bio je Sanaderov glavni čovjek za kadrove.

>>> PRETRESLI STAN I URED, TRAŽE DOKUMENTE

Idi na 24sata

Komentari 31

  • dinkman 29.09.2010.

    Razrijesili?? Pa to treba u zatvor ako ne i smaknuti i njemu slicne. Vrije u Hrvatskoj i puknut ce prije ili kasnije , ja vam kazem.. I ne samo kod nas,svijet je otisao u krivom smjeru zadnjih godina.

  • 14ANTI-ANTIFA88 29.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • tužni šokac 29.09.2010.

    sada više ni zlatna mladež sa svojim minusima nemože pomoći hdz-u narod se uzburkao

Komentiraj...
Vidi sve komentare