To je to što me zanima!

Barišić se osam sati borio za ostanak na funkciji ministra?

Pavo Barišić se dugo opirao, punih osam sati bivši ministar obrazovanja odbacivao je mogućnost da napusti mjesto ministra obrazovanja. Premijer se s njim želio mirno rastati...
Vidi originalni članak

Premijer se želio na pristojan način rastati s Barišićem. Nije htio ništa lomiti preko koljena niti prema bilo kome biti grub. Okolnosti su bile takve da Barišić nije mogao ostati, s obzirom da je na tome ministarstvu inzistirao HNS. Barišić na to u početku nije htio pristati, no na koncu je ipak morao prihvatiti ovakvo rješenje, kazao je izvor iz HDZ-a za Slobodnu Dalmaciju.

Barišić se dugo opirao, punih osam sati bivši ministar obrazovanja odbacivao je mogućnost da napusti mjesto ministra obrazovanja. Prvobitan plan nije uključivao nikakvu mogućnost da Barišić ostane u Vladi, no tijekom dramatičnih pregovora u srijedu procurila je informacija da bi on ipak mogao ostati ministar, no ne obrazovanja, nego rada. 

U vrhu HDZ-a tvrde, pak, da Plenković nije ozbiljno računao na tu mogućnost. Nju je, prema neslužbenim informacijama, prilično rezolutno odbio i sam Barišić, očito se videći jedino na mjestu ministra znanosti i obrazovanja, a ne na nekom drugom, utješno dodijeljenom resoru.

Srijeda je puna neizvjesnosti bila i za Barišićeve ljude u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Sve do kasnog poslijepodneva, kada je do njih došla informacija iz Banskih dvora da svi oni ostaju na svojim pozicijama.

Kompromitiran optužbama da je plagirao znanstvene radove, Pavo Barišić se još početkom godine našao na udaru i javnih kritika i političkih napada. Glasanje o nepovjerenju je u veljači preživio zahvaljujući činjenici da oporba nije mogla skupiti 76 glasova za njegovu smjenu.

U međuvremenu je protiv njega podignuta prijava na Sveučilištu u njemačkom Augsburgu zbog plagiranja vlastite doktorske disertacije. Ako se navodi iz prijave potvrde, prilično je realna mogućnost da Barišić ostane bez titule doktora znanosti. No, ako se to dogodi, to više neće biti Plenkovićev problem, piše Slobodna Dalmacija.
 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • zebra 27 11.06.2017.

    Kad Plenković odluči smjenit nwkog ministra pa čak i HDZ-ovca to OK; a kad MOST-ovi ministri glasaju protiv nekog ministra u vladi to apsurd, bezobrazluk, arogantnost, ne kolegijalnost.. Jer Plenkij je Plenkij..

  • kormilar 11.06.2017.

    Dokle god osvjedočeni plagijatori i kupci diploma, te kriminalci razne vrste ostaju u vladi i u čelnim državnim institucijama RH, hrvatsko društvo neće krenuti naprijed!

  • Feniks_1 11.06.2017.

    Odlazi "nezamjenjivi" kadar iz "tamnog vilajeta", da je bar i svoju Bibliju ponio sa sobom, rastadoše se dva "europejca" na "euopejski" način. Vidjet ćemo što će i kako biti s "EuroStierom".

Komentiraj...
Vidi sve komentare