To je to što me zanima!

Baš ih ide: Zbog korone Klemm i Horvatinčić su izbjegli zatvor

NA ČEKANJU DO DALJNJEG Poduzetnici Tomislav Horvatinčić i Josip Klemm, koji su molili za odgodu odlaska na izdržavanje kazne, do daljnjeg ostaju na slobodi
Vidi originalni članak

Svi županijski sudovi dobili su preporuke Ministarstva pravosuđa u svrhu zaštite svih osoba lišenih slobode i zaposlenika kaznenih tijela. Suci izvršenja kazne, prema njima, trebaju prolongirati datum upućivanja osuđenika na izvršenje kazne zatvora, a u slučaju odlučivanja o molbama za odgodu trebaju voditi računa o zaštiti zatvorenika i zaposlenika te “kad god je to moguće odobriti odgodu izvršenja kazne zatvora u svrhu njihove zaštite”.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako je, neslužbeno doznajemo, na vrata zagrebačkog zatvora u kojem se nalazi Centar za dijagnostiku nedavno zakucao osuđenik koji je ranije dobio poziv da se mora javiti na izvršenje kazne. No u Remetincu su ga poslali doma.

Poduzetnik iz Samobora Tomislav Horvatinčić pravomoćno je, podsjećamo, osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro. Teško bolesnom Horvatinčiću sudac izvršenja kazne odredio je rješenje o upućivanju na izvršenje zatvorske kazne. No on je 12. ožujka 2020. godine podnio molbu za odgodom izvršenja kazne zatvora zbog zdravstvenih razloga. Sudac izvršenja kazne Županijskog suda u Zagrebu zatražio je od Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS) u Zagrebu da mu odgovori imaju li uvjete za Horvatinčićevo liječenje unutar BOLS-a.

ZATVOR IH ODBIO PRIMITI Želite li odslužiti zatvorsku kaznu? Ne može, sad čekajte!

Iz bolnice su odgovorili da nemaju. No sudac izvršenja kazne nije odlučio o Horvatinčićevoj molbi, jer se do daljnjega nikoga ne upućuje na izvršenje kazne iz preventivnih razloga kako ne bi došlo do širenja korone virusa u zatvorima i kaznionicama.

- Ako molba za odgodom izvršenja kazne ne bude prihvaćena imamo se pravo žaliti županijskom sudu- rekao nam je Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.

Osim Horvatinčića sasvim je izvjesno, navodi Jutarnji list, da na izdržavanje zatvorske kazne neće ni vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security Josip Klemm, koji je također zbog zdravstvenih razloga zatražio odgodu izdržavanja jednogodišnje zatvorske kazne, zato jer je u siječnju ove godine doživio prometnu nesreću.

Klemm je, podsjećamo, pravomoćnom presudom Vrhovnog suda lani u srpnju osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. godine do 2007. godine. Poziv na odsluženje zatvorske kazne primio je lani prije Božića. U zatvor je trebao 16. siječnja. No početkom siječnja sudjelovao je u prometnoj nesreći na području Samobora u kojoj je bio ozlijeđen pa je zbog toga morao biti hospitaliziran.

SKANDALOZNA SANKCIJA Hrvatska nije Kina: Liječnici imaju pravo na slobodu govora

Zbog toga je od suda zatražio odgodu odlaska u zatvor što mu je sud tada odobrio. 

Idi na 24sata

Komentari 112

  • Cch87 12.09.2020.

    kakva sprdnja, nakon nekog vremena ce trava prerast preko svega i zaboravi ce se sve kao i sa sanaderom i ostalom poznatom ekipom. jbt takav zakon kad si ti slobodan nakon kaznenog djela..to da je netko napravio ko nema para krepo bi u zatvoru od korone ali bi bio unutra..nece oni vidjeti zatvora nazalost.! Vec i ptice na grani znaju kako to sve funkcionira.

  • kiko3655 08.04.2020.

    pa stavite ih u samice pa ce biti dobro izolirani od ostatka zatvora.. koje prodavanje magle oni nama prodaju pa to vise nije niti tragikomicno.. ovo vrijedja inteligenciju obicnih ljudi

  • 08.04.2020.

    A čujte to ti je Hrvatsko pravosuđe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare