To je to što me zanima!

'Baš imam sreće': Propeler joj uletio kroz prozor zrakoplova

Christina Kurylo koja je letjela zrakoplovom Air Canade prošli četvrtak hitno je prevezena u bolnicu nakon što je oštrica propelera probila kabinu i ozlijedila je
Vidi originalni članak

Christina Kurylo koja je letjela zrakoplovom kompanije Air Canada prošli četvrtak hitno je prevezena u bolnicu nakon što je oštrica propelera probila kabinu i ozlijedila je. U nesreći zbog koje je avion prisilno sletio u Edmonton stradalo je još troje putnika. Srećom svi su lakše ozlijeđeni.

- Zbilja imam sreće što sam ostala živa. Moglo je završiti mnogo gore. Mogla sam poginuti - rekla je Christina Kurylo, jedna od petero zaposlenika radijske postaje Grande Prairie koji su bili na kobnom letu. 

Zrakoplov Dash-8 400 letio je na kratkoj relaciji od Calgaryja do Grande Prairiea. Ubrzo nakon polijetanja, guma na kotaču je eksplodirala. Sustav za slijetanje je otkazao, a jedan od propelera probio kabinu letjelice. Komadi propelera razletjeli su se po avionu. Kurylo je zadobila ogrebotine po licu i lakši potres mozga, javlja Global News.

- Odjednom je nešto proletjelo kroz prozor i udarilo me u glavu. Nisam odmah shvatila da je to propeler. Kabina se ispunila dimom, a dijelovi plastike su bili posvuda - kazala je Kurylo.

Na letu je bio 71 putnik i četvero članova posade u vrijeme nesreće.  Svi su pregledani i pušteni kući.

Scandinavia Airlines zabranila je ovaj model zrakoplova nakon što se slična nesreća dogodila 2007. godine. Između ožujka 2007. i kolovoza 2008. godine dogodilo se šest nesreća diljem svijeta.


Idi na 24sata

Komentari 28

  • mama2misa 12.11.2014.

    ako su zabranjeni kako onda voze???

  • vmaky 10.11.2014.

    okreće se to brzo naš! nekad ispadne štaćeš ...naš!

  • dipsy2010 10.11.2014.

    Zar CA nema u svojoj floti Dasheve?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare