To je to što me zanima!

'Batmobile' se bori protiv kitolovaca i juri 90 km/sat

Dodali su mu oklop kako ga ne bi oštetio antarktički led, a uz to je i neprobojan za metke. Neodoljivo podsjeća na Batmanovo vozilo.
Vidi originalni članak

Društvo za očuvanje mora u Los Angelesu u borbi protiv japanskih kitolovaca koristit će brod koji može roniti na dubini od 7 m i juri 90 kilometara na sat. Dodali su mu oklop kako ga ne bi oštetio antarktički led, a uz to je i neprobojan za metke. Neodoljivo podsjeća na Batmanovo vozilo.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maxabc 16.11.2009.

    Ma kakva borba protiv kitolovaca. To je brod sagradjen na N Zealandu. Oplovio je svjet biogorivom, max brzina 32 ČV. Može proć kroz val, apsolutno nikako na 7 m dubine. Osobno sam radio na opremanju tog karbonskog plovila. Ima normalne Cummins diesel motore. Diesel je od uljane repice dopreman cjelim putem na više mjesta. Prodan za 1.200.000 AUD. Ništa posebno vjerujte osim atraktivnog izgleda sa svim krilima koje u stvari služe za dovod zraka u motorni prostor.

  • brko1 16.11.2009.

    To je plovilo rekorder u oplovljavanju Zemlje na vlastiti pogon, tzv. Earthrace, a ne podmornic, no siječe valove i plovi kroz njih.

  • thrys 15.11.2009.

    Vozilo je predobro! Kitolov treba zabraniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare