To je to što me zanima!

Bauk objavljuje popis birača: "Markić me treba pohvaliti..."

Ministar Arsen Bauk kaže da je pomagao volonterima koji su za 'U ime obitelji' skupljali potpise te da je inicijativa trebala napasti Ustavni sud, a ne njega
Vidi originalni članak

Poslijepodne će biti objavljen popis birača, a već neko vrijeme govorim da ih ima oko 3,5 milijuna. Skoro 40.000 građana se pobrinulo kako bi mogli glasati jer na dan izbora neće biti na mjestu prebivališta, kazao je danas ministar uprave Arsen Bauk u emisiji Hrvatskog radija 'Poligraf'. 

Gost je bio i Krešimir Planinić iz inicijative 'U ime obitelji' koja traži ministrovu ostavku. Planinić je objasnio iz kojih razloga. 

- Jedan od razloga su nesređeni popisi birača jer imamo dva popisa birača, a to je neodrživo. Ministar je najavljivao da je prioritet da se to sredi i uskladi. Sada imate jedan broj birača koji je u registru, a drugi se mijenja svako malo kad ga spominju u javnosti. Drugi razlog je taj što je inzistirao da je za raspisivanje referenduma potrebno više potpisa no što je zaista potrebno - kazao je Planinić. 

Bauk se tu nadovezao kazavši da je upozoravao skupljače potpisa da im možda neće biti dovoljan broj s kojim raspolažu te da u ukupan broj birača ubrajaju i one iz dijaspore.

- Umjesto da me pohvale što sam ih upozoravao, oni mene napadaju, ali valjda im je lakše napadati političare nego Ustavni sud, kazao je Bauk. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • dahhmal 20.12.2014.

    To valjda samo mi bedasti Hrvati mozemo trpiti jer ovakva vlada bi davno vec bila raketirana u bilo kojoj normalnoj drzavi

  • Security_Advisor 20.12.2014.

    Kako sve izgleda ni sa ovim ministrom nije baš sve ok.Naime već duže vrijeme slušamo i čitamo njegove izjave oko registra birača te samog broja birača.Od početka govori da ide srediti taj registar,zatim govori kako ga je sredio,a nikad veći kaos u tom registru.Nije on na ništa upozoravao nikog,on je konstantno tvrdio svoje,a to je bilo sasvim suprotno od onog što su govorili iz inicijative "U ime obitelji".Samo se sjetite što je Bauk govorio koliko im treba potpisa za referendum - talambasao je o brojci oko 450 tisuća.Sad kd je moro izbciti broj birača za predsjedničke izbore vidio je da se zaletio pa pokušava popraviti štetu.Ova šteta je nepopravljiva jer se radi o najozbiljnijoj stvari u RH.Registar birača je osnova temeljem koje se neposredno odlučuje tko će i kakvu će politiku provoditi u RH nakon izbora.Sa nesređenim registrom otvara se prostor manipulacijama i izbornom inženjeringu.To se u demokratskoj državi nikako ne smije događati i jedino je rješenje da ministar Bauk podnese ostavku.

  • jozabroz 19.12.2014.

    e moj bauk, tebe treba tuzit odmah,,neko treba vec jednom odgovarat i bit kaznjen za varanje i obmanjivanje gradana hrvatske,,i uz to pogodovanju svojima u izbornom inzinjeringu,,ak te nece tvoji kaznit zbog ovoga,,doci ce drugi i onda cete svi zajedno pod istragu,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare