To je to što me zanima!

Bayer: Lijek Iberogast oralne kapi nije povučen s tržišta, bez rizika za one koji ga koriste

Obavijestili smo HALMED, koji je od nas zatražio privremeno obustavu do završetka istrage i, ovisno o rezultatima, da provedemo odgovarajuće korektivne i preventivne mjere – ali ne povlačenje, objavio je Bayer
Vidi originalni članak

Bayerov lijek Iberogast oralne kapi, tekućina ne povlači se tržišta, već se privremeno obustavlja njegova primjena i distribucija zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka, ali nije utvrđen sigurnosni rizik niti su zaprimljene sumnje na nuspojave.

Potrošači mogu nastaviti koristiti Iberogast u skladu s uputom o lijeku ili prema dogovoru s liječnikom ili ljekarnikom.

- Bayer je u svom redovitom testiranju kvalitete zabilježio vrijednosti izvan granice specifikacija za jedan pokazatelj stabilnosti za lijek Iberogast oralne kapi, tekućina. Navedeno ni na koji način ne utječe na učinkovitost, sigurnost ili kvalitetu proizvoda. Obavijestili smo HALMED, koji je od nas zatražio privremeno obustavu do završetka istrage i, ovisno o rezultatima, da provedemo odgovarajuće korektivne i preventivne mjere – ali ne povlačenje – za 3 serije lijeka Iberogast: DR08202 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; DR08606 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; i DR08250 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 50 ml, priopćili su iz Bayera.

Informacije o privremenoj obustavi primjene i distribucije ovog lijeka objavio je HALMED.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • hercegovac katolik lopina 23.02.2024.

    Tko radi halmedu svi oni koji zadovoljaju uvijete da su trans osobe

Komentiraj...
Vidi sve komentare