To je to što me zanima!

BDP pao za 2,5 posto, a u Vladi su još optimistični

U Vladi se tješe kako je to najniža stopa pada od početka prošle godine, a analitičari upozoravaju da će u idućem kvartalu 2010. pad biti i veći
Vidi originalni članak

Državni zavod za statistiku objavio je kako je u prvom kvartalu u odnosu na isti 2009. BDP pao za novih 2,5 posto. U Vladi se tješe kako je to najniža stopa pada od početka prošle godine, a analitičari upozoravaju da će u idućem kvartalu pad biti i veći, prenosi HRT. Osobna potrošnja i proizvodnja i dalje su niske, no premijerka je optimistična. Kaže da je to najmanji zabilježen pad BDP-a otkako smo ušli u recesiju. Ministar financija Ivan Šuker je kazao kako to nije neočekivano.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mik 28.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • drug Tito_1 28.05.2010.

    jel ima još nešto za prodat pa da se malo život produži?

  • lobotomix 28.05.2010.

    samo da se ne zaboravi: uoči recesije kad su rohatinski i mesić govorili o padu bdp-a, krmak i rumenko su izašli s izjavama da su oni maltene veleizdajnici i bezveze plaše narod te će bdp rasti 2%. posljedica: sindikati nisu pristali na smanjenje plaća i zamrzavanje, već su tražili rast, što je i logično s obzirom na \'rast\' bdp-a. sad nam taj isti krmak govori kako je pad bdp-a očekivan?! vani padaju glave za takve izjave, a kod nas svi mi, kao pravi hrvati, okrećemo i drugi džep. jadan li smo mi narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare