To je to što me zanima!

Beba od 280 grama već se dva tjedna bori da preživi

Stopalo Dye'mon Dodd nešto je veće od nokta, a ona teži manje od limenke soka. Dvije bebe koje su rođene sa sličnom težinom uspjele su preživjeti
Vidi originalni članak

Dye'mon Dodd, sićušna djevojčica iz Greenvilla u Južnoj Karolini, rodila se prije dva tjedna sa samo 30 posto šansi da preživi. Njeno stopalo tek je nešto veće od nokta, teži manje od limenke soka, samo 280 grama, a duga je 25 centimetara.
- Ona je blagoslov. Malo čudo. Ona treba biti na ovome svijetu - kaže Yolanda Austin koja je bebu trebala roditi tek u prosincu. Zbog visokog krvnog tlaka i po život opasnog poremećaja preeklampsije, Yolanda je rodila tri mjeseca prerano. Iako se već dva tjedna bori za život, malena Dye'mon još nije zaplakala.
- Kada konačno dođe i taj trenutak, vjerojatno ću se i ja isplakati s njom - kaže majka koja čvrsto vjeruje u pobjedu svoje kćeri. Kaže da savladava dan za danom i ne gubi nadu. U utorak je prvi put vidjela okice svoje kćeri. Yolanda ima i starijeg sina Markela (7).

DVIJE BEBE POBIJEDILE LOŠE PROGNOZE
Najmanja beba do sada rođena težila je kao i Dye'mon. Kimberly Mueller rodila se 15 tjedana prerano u Hannoveru u rujnu 2007. Šest mjeseci poslije pustili su je kući s roditeljima Petrom i Andreasom. U listopadu se u 21. tjednu trudnoće rodila Amillia Taylor. Težila je tek 280 grama i imala 24 centimetra. Prkosila je prognozama i za četiri mjeseca je puštena iz bolnice u Miamiju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_10015 25.09.2008.

    Drzi se malena i neka te cuva andeo cuvar!

  • fulltimemom 25.09.2008.

    beba mozes ti to,sretno

  • Kataryzig20 25.09.2008.

    Tako je mala , a tako snažna...i zbog toga je zaslužila da živi život za koji se toliko bori, mali anđeo čuda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare