To je to što me zanima!

Bebi se od udarca slomila lubanja i zabila se u mozak

Majka je dječaka starog četiri mjeseca vozila u automobilu. Vozilo je sletjelo s ceste. Beba je bila u autosjedalici, ali je glavom udarila u vrata...
Vidi originalni članak

Tako tešku ozljedu kod četveromjesečnog djeteta liječnici u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj nikad do sada nisu vidjeli. Dječačiću je od udarca doslovce pukla lubanja pa se cijela njezina polovica udubila i zabila u mozak. Bebu je u subotu poslijepodne majka vozila u automobilu u Gornjoj Bistri, a dijete je bilo vezano u autosjedalici. Kako su nam rekli u PU zagrebačkoj, majka je izgubila kontrolu nad automobilom, sletjela s ceste i zabila se u zaštitnu ogradu.
Dječaku nije pomoglo to što je bio vezan u dječjoj sjedalici iza suvozačeva mjesta jer je od siline udarca njegovo malo tijelo poletjelo u stranu, okrenulo se te je u pretumbavanju udario lijevom stranom glave u vrata. Unatoč teškoj ozljedi beba je u Klaićevoj bila pri svijesti, pa je neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin oko 21 sat započeo s operacijom. Za to vrijeme roditelji dječaka te njegovi baka i djed čekali su ispred Jedinice intenzivne njege, a svjedoci govore da se šokirana majka u suzama bacala po podu bolnice. Operacija je trajala dva sata, a bebi je uklonjena kost i nakupine krvi iz mozga. Nakon operacije dijete je stabilno, iako mu je na glavi vidljiva udubina veličine dlana. Ne zna se hoće li imati posljedica.

AUTOSJEDALICE NISU UVIJEK SIGURNE
Njemački stručnjaci testirali su sigurnost autosjedalica različitih proizvođača. Provjeravali su putanju pojaseva, čvrstoću postavljanja, zaštićenost glave i slično. Čak četiri autosjedalice pri frontalnom ili bočnom sudaru su zakazale. Lomili su im se dijelovi bitni za sigurnost djeteta, a kod sjedalica za stariju djecu upute proizvođača bile su pogrešne jer su govorile roditeljima da moraju skinuti naslon.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • eurodiesel 11.10.2009.

    Martina_1@ prije nego sjedneš u automobil upoznaj se sa zakonom i pet puta pročitaj ono što sam ja napisao!!! Zapitao sam se da li je dijete koje je bilo u sjedalici bilo pričvrščeno za sjedalo a ne samo stavljen u sjedalici na zadnjem sjedištu kao što to netko ima običaj napraviti!!! Članak 163, stavak 5 ZSPC.a kaže da Vozač motornog vozila može prevoziti dijete mlađe od 5 godina samo na stražnjim sjedalima i to u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu.

  • vodice 11.10.2009.

    Bože čuvaj ovo dijete i pomozi svim majkama da prije nego što promisle ovako nešto napraviti daš im neki znak pa da od istoga odustanu. Znamo da su sada bebe čvršće nego prije neznam koliko godina, ali dijete od četiri mjeseca nije poželjno sjedati, a kamoli u autostolicu. Strašno.,........

  • plavuša13 11.10.2009.

    Ma sve ja to razumijem,ali cim sletis sa autom policija kaze da se nisi prilagodio uvjetima na cesti pa makar ti vozio 10 na sat gdje je ogranicenje 50.Ne zelim suditi jer ko zna sta je sve tu bilo.Zao mi je kad se ovakve stvari moraju desavat pogotovo neduznim bicima.Osjetljiva sam na djecu vise nego na bilo sta drugo,sta mogu bole ovakve stvari iako ih ne poznajem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare