To je to što me zanima!

Bebić s Polančecom pričao o Ini, nije ulazio u detalje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bebić je opovrgnuo tvrdnje da je bio posrednik tajnog sastanka Polančec - Kosor. Sastao se s Polančecom samo u vezi Istražnog povjerenstva
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora, Luka Bebić, opovrgnuo je medijske napise kako je bio posrednik tajnog sastanka Polančec - Kosor. Potvrdio je kako je Polančec bio kod njega na sastanku i ustvrdio je da su razgovarali isključivo o istražnom povjerenstvu. Rekao je da mu je Polančec iz pritvora uputio pismo vezano za rad saborskog Istražnog povjerenstva. Zamolio ga je nakon izlaska iz pritvora da ga primi. Na sastanku se, prema Bebićevim tvrdnjama, razgovaralo i o Ini što se tiče ugovora s MOL-om. O njemu je bio informiran na Predsjedništvu HDZ-a kao i ostali članovi, ali ističe kako nije ulazio u detalje jer je to u nadležnosti Vlade. Naglasio je kako prema Polančecu osjeća ljudsku solidarnost i vjeru da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno. Dodao je da ne zna kakav je to Polančecov osjećaj da se osjeća kao Josip prodan od svoje braće u Egipat. Šef Sabora kaže da u svemu vidi ljudsku dimenziju.

'SUDJELOVALA SAM U IZMJENI UGOVORA S MOL-om'
Marina Matulović-Dropulić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja je u srijedu rekla kako su ona i njezin stručni tim sudjelovali u izradi izmijenjenog ugovora o plinskom biznisu između hrvatske Vlade i MOL-a, piše Večernji list. Ministrica je također rekla da je na sjednici Vlade glasovala za taj ugovor i kako stoji iza toga. Naglasila je i da misli da je ugovor bio dobar za hrvatsku stranu. Na pitanje da li to znači da nije u neznanju digla ruku za ugovor, što je Damir Polančec i rekao pred Povjerenstvom, Dropulić se nasmijala i izjavila kako je 'sve rekla'.
 
ŠEKS NE ŽELI REĆI DA LI SE SASTAO S POLANČECOM
Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks u srijedu je samo prošao pored novinara i nije htio odgovoriti na pitanje da li se sastao s Polančecom i razgovarao s njim o Ini. Ivan Jarnjak je pak rekao da  je predsjedništvo HDZ-a dobilo načelne dijelove ugovora o Ini. Jarnjak je rekao kako vjeruje da Polančecu nije lako. No, naljutilo ga je pitanje osjeća li se on kao da je prodao Polančeca.
- Nemojte me to pitati. Nikog nisam i ne bum prodal - kazao je Jarnjak. Odbio je odgovoriti na pitanje tko govori istinu - Damir Polančec ili Ivan Šuker. No izjavio je kako 'nikada nije rekao da Polančec laže'. Na pitanje da li je Šuker znao detalje iz ugovora, Jarnjak je rekao kako to treba pitati njega, ali da vjeruje kako je kao član Vlade sigurno znao neke detalje.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • lizi 15.09.2010.

    HDZ BANDA

  • miki977 15.09.2010.

    Zagrebački Proces..

  • drug Tito_1 15.09.2010.

    sve su to mali bogovi kojim nitko ništa ne može jer je sudstvo policija i ine institucije korumpirane ko da živimo u Hondurasu

Komentiraj...
Vidi sve komentare