To je to što me zanima!

Majka na vještačenje: Udomili bebu koju su pronašli na ulici

Majka tvrdi da joj je maskirani muškarac upao u kuću i uzeo dijete te ga ostavio 100 metara od kuće. Policija pak sumnja da je majka sve sama napravila
Vidi originalni članak

Žele me proglasiti ludom i uzeti mi dijete kako bi ga dali nekoj drugoj obitelji. Da sam psihički nestabilna, sigurno ne bih mogla odgojiti već dvoje djece, kroz suze priča majka sedmomjesečne djevojčice.

Policajci su u noći na ponedjeljak patrolirali Požegom. Dobili su dojavu o otmici djeteta i dali se u potragu. Ubrzo su na raskrižju Ulice Pavla Radića i vojne ceste na nogostupu ugledali bebu. Utoplili su je i odvezli u Opću županijsku bolnicu.

- Dijete je bilo malo pothlađeno, ali su mu vitalne funkcije bile u redu. Nalazi se na Odjelu pedijatrije, a u srijedu oko 13 sati u bolnicu je došla žena koja je tvrdila da je majka djeteta - rekao nam je ranije ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić.

'Muškarac mi je upao u kuću i oteo dijete'

U srijedu smo razgovarali s majkom (29) malene djevojčice, koja ne može vjerovati što je proživjela u nedjelju navečer.

- Bila sam sama u kući i taman se spremala na spavanje. Oko 23.15 sati mi je nepoznati muškarac razvalio ulazna vrata i upao u kuću. Lupio me šakom u glavu i ja sam se onesvijestila. Kad sam došla svijesti, nazvala sam majku, koja je obavijestila policiju - priča šokirana majka, koja ima još dvoje djece, od 7 i 5 godina.

Za to vrijeme muškarac je, tvrdi majka, uzeo djevojčicu i odnio iz kuće. Iz još neutvrđenih razloga, ostavio ju je, umotanu u dekicu, stotinjak metara dalje, ispred ograde.  Dijete je pronašla nepoznata djevojka i sve prijavila policiji. Majka kaže kako muškarca nije prepoznala, ali tvrdi da se iza svega krije ljubomora, jer je otac djevojčice prije bio s njezinom poznanicom.

- Ona mi je nekoliko puta prijetila, dolazila na vrata i lupala po prozorima. Slala mi je i prijeteće SMS-ove - tvrdi majka.

Morat će na razgovor sa psihijatrom u centar za socijalnu skrb da se utvrdi je li sposobna brinuti se o djetetu.

Beba je kod udomitelja

Beba će privremeno biti kod udomitelja dok se ne utvrdi da je majka psihički stabilna za odgajanje djeteta.  U Centru za socijalnu skrb su nam rekli da nikada nisu imali problema s majkom te da nikad nije bilo prijave za obiteljsko nasilje.

- Cijelo susjedstvo voli nju i djecu. Dobro ih odgaja i jako su umiljati - rekao nam je stanodavac kod kojeg majka živi.

Policija sumnja da je majka ostavila dijete

U PU požeško-slavonskoj su isključili mogućnost otmice. Neslužbeno doznajemo da sumnjaju da je mlada majka sama ostavila dijete na ulici i sama se ozlijedila. 

Ne znaju čija je beba iz Osijeka

Uplakanu, tek rođenu djevojčicu su u srpnju 2013. ispred osječkog Doma zdravlja našla dva muškarca.

24sata

- Curica je bila okruglih obraščića i crne kose. Tu ću sliku pamtiti dok sam živ - rekao je tada jedan od njih. Kasnije su bebu posjetili u bolnici i donijeli joj plišance. Tete u bolnici nazvale su je Zvjezdana. Tko ju je ostavio, nikad nije otkriveno, ali novu obitelj brzo je dobila. Interes je bio velik, a već u studenom iste godine udomila ju je obitelj iz okolice Osijeka.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • volim sunce 12.03.2015.

    kao u meksičkim sapunicama

  • mačkamačak 12.03.2015.

    žao mi je tog djeteta,a i toj ženi vjerojatno teško...kako ona kaže,odgojila dvoje djece.Ne mogu sudit ženu,a ne znam tko je u pravu.Ljudi toj ženi treba pomoc i djetetu NIKAKO SUDIT.!!!

  • GeorgeCloun 12.03.2015.

    Recimo da policija zna što radi i da je sto posto uvjerena u ovo poduzima, jer ako nije tako, onda čini veliku štetu obitelji. Ne mogu zamisliti da bi majka koja je odgojila dvoje djece "igrala" neku igru sa svojom najmanjom bebom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare