Obavijesti

News

Komentari 113

Majka na vještačenje: Udomili bebu koju su pronašli na ulici

Majka na vještačenje: Udomili bebu koju su pronašli na ulici
4

Majka tvrdi da joj je maskirani muškarac upao u kuću i uzeo dijete te ga ostavio 100 metara od kuće. Policija pak sumnja da je majka sve sama napravila

VIDEO

Žele me proglasiti ludom i uzeti mi dijete kako bi ga dali nekoj drugoj obitelji. Da sam psihički nestabilna, sigurno ne bih mogla odgojiti već dvoje djece, kroz suze priča majka sedmomjesečne djevojčice.

Policajci su u noći na ponedjeljak patrolirali Požegom. Dobili su dojavu o otmici djeteta i dali se u potragu. Ubrzo su na raskrižju Ulice Pavla Radića i vojne ceste na nogostupu ugledali bebu. Utoplili su je i odvezli u Opću županijsku bolnicu.

- Dijete je bilo malo pothlađeno, ali su mu vitalne funkcije bile u redu. Nalazi se na Odjelu pedijatrije, a u srijedu oko 13 sati u bolnicu je došla žena koja je tvrdila da je majka djeteta - rekao nam je ranije ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić.

'Muškarac mi je upao u kuću i oteo dijete'

U srijedu smo razgovarali s majkom (29) malene djevojčice, koja ne može vjerovati što je proživjela u nedjelju navečer.

- Bila sam sama u kući i taman se spremala na spavanje. Oko 23.15 sati mi je nepoznati muškarac razvalio ulazna vrata i upao u kuću. Lupio me šakom u glavu i ja sam se onesvijestila. Kad sam došla svijesti, nazvala sam majku, koja je obavijestila policiju - priča šokirana majka, koja ima još dvoje djece, od 7 i 5 godina.

Za to vrijeme muškarac je, tvrdi majka, uzeo djevojčicu i odnio iz kuće. Iz još neutvrđenih razloga, ostavio ju je, umotanu u dekicu, stotinjak metara dalje, ispred ograde.  Dijete je pronašla nepoznata djevojka i sve prijavila policiji. Majka kaže kako muškarca nije prepoznala, ali tvrdi da se iza svega krije ljubomora, jer je otac djevojčice prije bio s njezinom poznanicom.

- Ona mi je nekoliko puta prijetila, dolazila na vrata i lupala po prozorima. Slala mi je i prijeteće SMS-ove - tvrdi majka.

Morat će na razgovor sa psihijatrom u centar za socijalnu skrb da se utvrdi je li sposobna brinuti se o djetetu.

Beba je kod udomitelja

Beba će privremeno biti kod udomitelja dok se ne utvrdi da je majka psihički stabilna za odgajanje djeteta.  U Centru za socijalnu skrb su nam rekli da nikada nisu imali problema s majkom te da nikad nije bilo prijave za obiteljsko nasilje.

- Cijelo susjedstvo voli nju i djecu. Dobro ih odgaja i jako su umiljati - rekao nam je stanodavac kod kojeg majka živi.

Policija sumnja da je majka ostavila dijete

U PU požeško-slavonskoj su isključili mogućnost otmice. Neslužbeno doznajemo da sumnjaju da je mlada majka sama ostavila dijete na ulici i sama se ozlijedila. 

Ne znaju čija je beba iz Osijeka

Uplakanu, tek rođenu djevojčicu su u srpnju 2013. ispred osječkog Doma zdravlja našla dva muškarca.

24sata

- Curica je bila okruglih obraščića i crne kose. Tu ću sliku pamtiti dok sam živ - rekao je tada jedan od njih. Kasnije su bebu posjetili u bolnici i donijeli joj plišance. Tete u bolnici nazvale su je Zvjezdana. Tko ju je ostavio, nikad nije otkriveno, ali novu obitelj brzo je dobila. Interes je bio velik, a već u studenom iste godine udomila ju je obitelj iz okolice Osijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.